3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Polis bile şaşkına döndü

Ankara'da 10 numara tabir edilen yağ ile solvent türevlerinin karıştırmak suretiyle elde ettikleri kaçak akaryakıtı piyasaya süren 15 kişilik çete çökertildi.

Çetenin kaçak akaryakıtı gizlediği bir benzin istasyonunun yakınındaki toprağa gömülü 60 tonluk dev tank ise polisin 2 günlük çalışması sonucunda bulunduğu yerden ancak çıkarılabildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçak akaryakıtla haksız kazanç elde eden bir suç örgütünü deşifre etti.

Çeteyi 1 yıla aşkın süre takibe alan ekipler, çete liderlerinin Kazan ve Elmadağ'da madeni yağ fabrikalarının bulunduğunu tespit etti. Yurt dışından madeni yağ ithal eden çetenin bu yağı karışımla yanıcı hale getirip, kaçak akaryakıt elde ettiğini belirledi. Çetenin kaçak akaryakıtı satmak için kurduğu düzenekte bu çalışma sonucunda ortaya çıktı. Kaçakçıların, bir benzin istasyonunun 100 metre uzağına yaklaşık 60 ton kapasiteli bir tankı toprağa gömdüğü öğrenildi. Çetenin kurdukları düzeneği uzaktan kumanda yardımıyla çalıştırdığı ve isteyen kişilere kaçak akaryakıt verdiği kaydedildi.

1 MİLYON 500 BİN TL'LİK HİLELİ AKARYAKIT

Operasyon için düğmeye basan polis 9 ilde eş zamanlı düzenlediği baskınlarda 15 kişiyi gözaltına aldı. Şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 1 milyon 500 bin TL değerinde 377 bin litre belgesiz hileli akaryakıt, hileli akaryakıt yapmakta kullanılan düzenekler, gizli yer altı tankları, 1 adet ruhsatsız tabanca, 15 gram esrar maddesi ve değişik firmalara ait kaşeler ele geçirildi.

Çetenin 5 metre derinliğe gömdüğü gizli tankı çıkarmak için emniyet güçleri yoğun çaba harcadı. Kaçakçılık ekiplerinin 2 gün süren çalışmasının ardından gizli tank bulunduğu yerden ancak çıkarılabildi. Emniyette sorgulanan çete üyelerinden 6'sı serbest bırakılırken, 9 zanlı mahkemeye sevk edildi.

CHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2013 Perşembe 12:23:32
Güncelleme :1 Mart 2013 Cuma 12:57:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?