5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Polis Koleji'nde mezuniyet sevinci

POLİS KOLEJİ 61. DÖNEM MEZUNİYET TÖRENİ

Polis Koleji 61. Dönem Mezuniyet töreninde kep atan öğrenciler "Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda" şarkısını söyleyerek mezun olmanın sevincini yaşadı. Törende aşırı sıcak nedeniyle 3 öğrenci baygınlık geçirdi.

Polis Koleji 61. Dönem Mezuniyet törenine İçişleri Bakanı Osman Güneş, Polis Koleji Müdürü Cahit Demir, Polis Koleji eğitimcileri ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı. Törenin açılış konuşmasını Dönem Birincisi Abdulkadir Tezer yaptı. Millet ve devlet için önemli görevlerde bulunacaklarının farkında olduklarını belirten Tezer, "Her zaman meslek etiğine sahip, yaptığımız işin öneminin ve büyüklüğünün farkında, gücümüzü ve çalışma şevkimizi halkımızdan alan polisler olma azmi içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

Törene katılamayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir mesaj gönderdi. Başbakan gönderdiği mesajda, "Polis Koleji 61. Mezuniyet Töreni'ne nazik davetiniz için teşekkür ederim. Bölümlerinden başarılı bir şekilde mezun olup diplomalarını almaya hak kazanan öğrencilerimizi canı gönülden kutluyor, onları özveriyle yetiştiren eğitimcilerimize teşekkür ediyorum. Milletimizin huzur ve güvenliği, birlik ve beraberliği için çalışacakları kutsal görevlerinde başarılar diliyor, size ve tüm mezunlarımıza en kalbi selamlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Osman Güneş, yaptığı konuşmada, "Emniyet teşkilatımız yaklaşık 234 bin kişilik iyi eğitilmiş insan gücü, çağın gereklerine uygun yapısı ve teknolojik imkanları ile vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamaları için var gücü ile gayret göstermektedir. Görevlerini toplumun ihtiyaçlarına ve hizmetin gereklerine uygun olarak güvenlik, özgürlük arasındaki hassas dengeyi ve vatandaş memnuniyetini göz önünde tutarak yerine getirmektedir. Böylece teşkilat disiplini başarısı fedakarlığı,

hukuka ve insan haklarına saygısı ile dünyanın en gelişmiş polis teşkilatları arasında saygın ve hak ettiği bir yer almıştır. Aziz milletimizin takdirini ve sevgisini kazanmıştır" dedi.

Polis Koleji'nin tarihiyle ve verdiği eğitimle polis teşkilatının göz bebeği olduğunu belirten Güneş, "1938 yılında faaliyete geçmiş olan Polis Koleji, bugüne kadar 8250 mezun vermiştir. Bugün de bu kervana 165 öğrencimiz akademili olarak katılacaktır" diye konuştu.

Polis Koleji'nin teknolojik imkanları ve eğitim-öğretim kadrosu ile herkes tarafından taktirle karşılandığına değinen Güneş, "Bu teşkilatımız gösterdiği başarıları gerekse emniyet mensuplarımızın hemen her sahada gösterdikleri üstün gayret ve performans Polis Koleji'ne ve teşkilatının diğer eğitim kurumlarına duyulan ilgiyi her geçen yıl daha da arttırmaktadır. Gerek yönetici ve öğretmenlerimizin gerekse öğrencilerimizin sorumluluklarının bilincinde olarak gelinen bu mesafenin korunmasında ve daha

ileriye götürülmesinde, üstlerine düşen görevleri fazlasıyla yerine getirdiklerine inanıyor, onları tebrik ediyorum" dedi.

Huzur ve güven içinde korkusuzca yaşama ve kendini korkusuzca ifade etme arzusunun her vatandaşın vazgeçilmez isteği ve hakkı olduğunu hatırlatan Güneş, "Günümüzde terör başta olmak üzere dünyadaki bir çok gelişme, insanların can ve mal güvenliğini daha çok tehdit eder hale gelmektedir. Dolayısıyla güvenlik hizmetleri de o ölçüye uygun olarak her geçen yıl daha çok ihtiyaç duyulan bir hizmet haline gelmektedir" dedi.

İçişleri Bakanı Osman Güneş, bakanlık olarak her gün değişen ve gelişen şartlara uygun olarak hizmetleri iyileştirerek vatandaşa en iyi şekilde sunmanın gayreti içerisinde olduklarını belirterek, "Sunduğumuz tüm hizmetlerde vatandaş memnuniyetini en ön planda tutuyoruz. Güvenlik hizmetlerini sunarken bu alandaki tedbirleri uygularken dikkat etmemiz gereken önemli bir diğer konuda özgürlüklerin korunmasıdır. Özgürlüklerin olmadığı bir yerde güvenliğin de bir anlamı kalmamaktadır. İşte bu teşkilat bu

bilinçle çalışmalarını ve hizmetlerini yürütmektedir" ifadelerini kullandı.

Polisin sokaktaki tavrıyla vatandaşlara yaklaşımıyla sadece kendi kurumunun değil sadece kendi şahsının değil devletin saygınlığını da temsil ettiğine dikkat çeken Güneş, "Bu bakımdan polisin vatandaşa karşı tutumu, davranışı ve şefkatli yaklaşımı fevkalade önemlidir. Güvenlik özgürlük dengesinin korunması, insan haklarına ve hukuka saygının, vatandaş memnuniyetinin sağlanması her şeyden önce personelin eğitimiyle ilgilidir. İçişleri Bakanlığı olarak polisimizin eğitimine de her şeyden önce önem veriyor

ve bu alanda da hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz" dedi.

Genç polislerin iyi yetişebilmesi ve üniversite mezunu öğrencilerin emniyet teşkilatına kazandırmak amacıyla 2005 yılında bir uygulama başlatıldığını hatırlatan Güneş, "2005 yılında 18 olan polis meslek yüksek okulu sayısı bugün 29'a çıkarılmıştır. Okullarıyla kaliteli eğitimiyle tüm gayretimiz bu teşkilata nitelikli personel kazandırmaya yöneliktir" diye konuştu.

Her yıl yaklaşık bin polise komiser yardımcısı olma imkanı, başpolislik ve kıdemli başpolislik sistemlerini getirdiklerini söyleyen Güneş, "Polisimizde 52 olan yaş sınırını arttırarak 55'e çıkardık. Teşkilatımızda polisimizin büyük bir sorunu haline gelen askerlik problemini çözdük" dedi.

Polis teşkilatının hizmet içi eğitiminin dünya standartlarına uygun bir şekilde yapılmak üzere bir proje başlatıldığını açıklayan İçişleri Bakanı Osman Güneş, Uluslararası Polis Eğitim Merkezi Projesi'nin ihale aşamasında olduğunu söyledi.

Sözlerinin son bölümünde öğrencilere ve ailelerine seslenen Güneş, "Sevgili kolejliler sizler hayatınızın en güzel ve unutulmayacak günlerini geçirdiğiniz okulunuzdan, bu sıcak yuvanızdan bugün itibarıyla mezun oluyorsunuz. Biliyor ve inanıyorum ki sizler burada karşılıklı sevgi ve saygıyı, insana yaraşır davranışları, kardeşlik, dostluk ve yardımlaşmayı öğrendiniz. İnsana hizmet etmeyi öğrendiniz, güleryüzü şefkati her ne şart altında olursa olsun milletine yararlı olmayı ve vatandaşın hizmetine koşmayı

kendinize şiar edindiniz. Sizler Türkiye Cumhuriyeti'nin Türk vatanı ve Türk milletinin bekasının yılmaz bekçileri olacaksınız" ifadelerini kullandı.

Tören sırasında konuşmaların uzaması nedeniyle güneş altında uzun süre ayakta bekleyen Polis Koleji öğrencilerinden bazıları yorgunluğa dayanamadı. 3 öğrenci baygınlık geçirirken, bayılan öğrencilerden biri yere düşerek başını betona vurdu. Başı yarılan öğrenciye sağlık görevlileri müdahale etti. Baygınlık geçiren öğrencilerden birinin annesi ise oğlunun düştüğünü görünce çığlık çığlığa kaldı. Öğrencinin annesi konuşmaların uzamasına tepki gösterdi.

Törenin açılış konuşmalarının ardından Polis Koleji Karate Takımı, müzik eşliğinde bir gösteri sundu. Törenin son bölümünde kep atan öğrenciler, "Beraber yürüdük biz yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda" şarkısını söyleyerek mezun olmanın sevincini yaşadı.

POLİS KOLEJİ 61. DÖNEM MEZUNİYET TÖRENİ
POLİS KOLEJİ 61. DÖNEM MEZUNİYET TÖRENİ
POLİS KOLEJİ 61. DÖNEM MEZUNİYET TÖRENİ
POLİS KOLEJİ 61. DÖNEM MEZUNİYET TÖRENİ
POLİS KOLEJİ 61. DÖNEM MEZUNİYET TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2011 Çarşamba 13:50:04
Güncelleme :15 Haziran 2011 Çarşamba 14:57:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?