5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Polis 'otopsi' yaptı

Ankara polisi, 8 ilde 55 oto hırsızlığı olayına karışan çete üyesi 24 kişiyi "Otopsi" adlı operasyonla yakaladı. Zanlıların polise yakalanmamak için kendi aralarındaki şifreli konuşmalarda "TV, plazma, çocuk ve otopsi" kelimelerini kullandıkları belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa gibi illerde hırsızlık suçlarına karışanları yakalamak amacıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla operasyon başlattı. "Otopsi" adı verilen eş zamanlı operasyonlarda aralarında çete lideri Durmuş U.Y.'nin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Muğla, Bursa, Denizli ve Afyonkarahisar illerinde toplam 55 oto hırsızlığı suçuna karışan zanlılar, adliyeye sevk edildi.
Oto hırsızlığı çetesinin kendi aralarındaki şifreli telefon görüşmelerinde "TV, plazma, çocuk ve otopsi" kelimelerini kullandıkları öğrenildi. Çete lideri Durmuş U.Y.'nin aldığı sipariş üzerine harekete geçen çete üyelerinin çaldıkları araçları şehir dışına çıkardığı ve telefonda "Çocuk öldü, babasının haberi var mı?" şeklinde çete liderine haber verdikleri belirlenirken, örgüt lideri Durmuş U.Y.'nin de "Babasının haberi var, otopsiyi bekliyor" şeklinde cevap verdiği kaydedildi.

Aralarında hakim ve savcıların da bulunduğu kişilerin otomobillerini çalan çete yöneticisi Cengiz Y.'nin ablasına, çaldığı Peugeot 307 marka otomobili düğün hediyesi olarak hediye ettiği de ortaya çıktı.

Çaldıkları otomobillerin motor ve şasi numaralarını silip başka araçlara yükleyen çete üyelerinin İvedik'te kiraladıkları büyük bir depoda çalıntı araçları parçaladıkları kaydedilirken, depoya Rottweiler cinsi bekçi köpeği koydukları öğrenildi. Tek başına 22 otomobil çalan Durmuş G. isimli zanlının ise tanınmamak amacıyla estetik ameliyat olduğu tespit edildi. Kafe veya restoran yerine kendi aralarındaki buluşmaları yüz yüze gerçekleştiren çete üyelerinin çaldıkları lüks araçları şehir dışına çıkartarak, gittikleri ilde hem tatil yaptıkları hem de çalıntı araçları ellerinden çıkardıkları kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2011 Pazartesi 16:11:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?