4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Polis 'otopsi' yaptı!

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, lüks otomobilleri çalarak 'change' yöntemiyle motor ve şasi numaralarını değiştirip piyasaya süren şebekeye yönelik 'Otopsi 2' adlı ikinci bir operasyon düzenledi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık üç ay önce düzenlenen 'Otopsi 1' adlı operasyonu genişleterek, ikinci bir operasyon daha gerçekleştirdi. Polis, lüks otomobilleri çalarak 'change' yöntemiyle motor ve şasi numaralarını değiştirip piyasaya süren şebekeye yönelik fiziki ve teknik takibin ardından üç ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda Haydar A., Mehmet A., Hasan K., Mustafa T., Yılmaz Y., Mustafa A., Durmuş A. ve Mehmet K. gözaltına alındı. Şebeke elemanlarının çaldıkları belirlenen 7 lüks araç ile 2 adet sahte plaka ve motorlu araç tescil ve trafik belgesi, 3 adet çalıntı otolara ait parça, 8 adet hacizli ve yakalamalı otolara ait parça, 2 adet trafikte aktif olan araçlara ait parçaya el konuldu.

Aynı suçlardan çok sayıda sabıkası bulunan oto yedek parça satıcılığı ve tamiri yapan şebeke elemanlarının polisin takibine takılmamak için kendi aralarında şifreli konuştukları belirtildi. Şebeke elemanlarının çaldıkları otomobil için "Hastamız öldü, otopsi yapılıyor", change yapılan araca "Çocuk hastanede", işi bitirilip yola çıkarılan otomobil için de "Çocuğu gönderdik karşıla" gibi şifreler kullandıkları öne sürüldü. Emniyette ifadeleri alınan 8 kişi dün adliyeye sevk edildi.
Operasyonun birinci ayağında 24 kişiyi gözaltına alan polis, çalıntı olduğu değerlendirilen 55 otomobile de el koymuştu. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 8'i tutuklanırken, 16'sı serbest bırakılmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2012 Pazartesi 14:50:16
Güncelleme :20 Şubat 2012 Pazartesi 15:24:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?