4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Polisler Ata'nın huzurunda

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ve beraberindeki polis heyeti, Ulu Önder Atatürk'ün ölümünün 69. yıldönümü nedeniyle Anıtkabir'i ziyaret etti.

Emniyet Genel Müdürü Köksal, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları, Polis Akademisi öğretim üyeleri, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Ankara Emniyet Müdürlüğü personeli ile Polis Akademi ve Polis Koleji öğrencilerinin yer aldığı heyet, ziyarette yer aldı. Emniyet Genel Müdürü Köksal ve beraberindeki heyetin Arslanlı Yol'dan Anıtkabir'e gelmesinin ardından Atatürk'ün Mozolesi'ne çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu. Köksal, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'nde bulunan Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Köksal, deftere şunları yazdı:

"Aziz Atam, kurucusu olduğun Türkiye Cumhuriyeti'nin bekasının teminatı olan Türk Emniyet Teşkilatı mensupları olarak, ebediyete intikalinin 69. yıldönümünde manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz. Çağdaş uygarlık hedefine ulaşmayı kendisine ilke edinen teşkilatımız, manevi huzurunda bulunmanın coşkunluğu içinde yüce ulusumuza hizmet yolunda azim ve kararlılıkla yürümektedir. Şanla, şerefle ve başarılarla dolu tarihinden güç alan ve geleceğin bilim ve teknolojisini bugünden yakalayıp uygulamaya çalışan teşkilatımız, devletin emrinde, halkımızın hizmetinde huzur ve güvenliği temin etme yolunda kendine düşen görevini canı pahasına da olsa daima yerine getirmektedir. İlke ve inkılapların rehberimiz, bilim ışığımız, milli birlik ve beraberlik güç kaynağımızdır. Türk Emniyet Teşkilatı olarak sonsuza kadar emanetlerinin sahibiyiz. Rahat uyu, ruhun şad olsun."

 

iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2007 Çarşamba 12:16:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?