3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Polisten hırsızlık operasyonu

Başkentte 5 kişi hırsızlık yaparken yakalandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliğinden yapılan açıklamaya göre, Çankaya Bahçelievler'de kapı kilit göbeklerini kırarak evlerden yapılan hırsızlık olayları ile ilgili elde edilen istihbari bilgiler çerçevesinde, planlı operasyonlar düzenlendi.

Bu operasyonlar sırasında Mutlu Can E., Hüseyin E. ile çocuk yaşta olduğu belirtilen İbadullah P., Bahçelievler bölgesinde gündüz saatinde ikametten hırsızlık yaparken yakalandı. Bu kişilerle birlikte hırsızlık olaylarına karıştıkları ve çalıntı malzemeleri satın aldığı tespit edilen Yiğit K. ve Ali Ş. de yakalandı.

Şüphelilerin sorgularından, Bahçelievler semtinde 9 ayrı evden hırsızlık olaylarına karıştıkları tespit edildi.

Zanlılardan Mutlu Can K'nın annesinin evde bulunan çalıntı müzik çalar, veri bankası gibi elektronik malzemeleri sobaya atarak yakmaya çalıştığı sırada yakalandığı bildirildi.

Yakalananların ikametlerinde, evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda elde edilen ve hırsızlık olaylarında çalındığı anlaşılan bir LCD televizyon, 7 dizüstü bilgisayar, bir elektrikli ısıtıcı, 2 bilgisayar yazıcısı, bir playstation 3 oyun makinesi ve çok sayıda oyun CD'lerinin müştekilerine teslim edildiği belirtildi.

Soruşturmada, şüphelilerin ikamette değerli eşyalar bulunabilecekleri düşüncesiyle, girecekleri evi doğalgaz saatlerine bakarak belirledikleri, yüklü miktarda gaz olan saatlerin bulunduğu evleri tercih ettiği ifade edildi.

Emniyet yetkilileri, vatandaşları uyararak, çelik kapılarının kilit göbek kısımlarının demir çubuk ve kapı rozetleri takılarak güçlendirilmesi konusunda uyardı.

AA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 12:36:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?