3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Polisten operasyon üstüne operasyon

Mali polis 3 ayrı operasyonda kaçakçılara, sahte bandrol basan bir matbaaya ve sahte belgelerle esnaf tüketici kredisi alan bir şebekeye darbe vurdu.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Mali Suçlarla Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı bir çalışmada herhangi bir gümrük işlemine tabi tutulmaksızın ülkeye kaçak yollardan getirilen cep telefonu, fotoğraf makinesi, MP3-MP4 çalarların Ankara'da bazı işyerlerinde satıldığı belirlendi.

Bunun üzerine Ulus'ta faaliyet gösteren bir işyerine operasyon düzenlendi. Operasyonda işyeri sahipleri Selahattin D. ve Orhan A. isimli zanlılar gözaltına alındı. İşyerinde yapılan aramada 42 cep telefonu, 4 adet MP3-MP4 ve 26 fotoğraf makinesi ele geçirildi.

Mali polisin yaptığı bir başka çalışmada ise OSTİM Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir matbaada alkollü içki şişelerinde kullanılmak üzere çok sayıda bandrol bulunduğu belirlendi. Yapılan tespitlerin ardından düzenlenen operasyonda Şahmettin Ç. isimli matba sahibi gözaltına alındı. Matbaada Kazakistan'da kullanılacağı belirlenen 5 milyon 500 bin adet içki ve sigaralarda kullanılmak üzere üretilen 5 milyon 500 bin adet bandrol, bandrol yapımında kullanılan 45 adet klişe ve 68 adet hologram ele geçirildi.

Zanlının Kazakistan'a gönderilecek kaçak içkilerde kullanılmak üzere 100 milyon bandrol için 150 bin euroya anlaştığı belirlendi.

Mali Polis ekiplerinin 'Cansuyu' adı altında düzenlediği bir başka operasyonda ise bir şebekenin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin üyelerine tahsis ettiği ve Türkiye Halk Bankası tarafından kullanmak isteyen kooperatif üyesi bazı kişilere sahte belgelerle esnaf tüketici kredisi aldırdığı belirlendi. Yapılan tespitlerin ardından düzenlenen operasyonda Havva E. ve babası Ali E. isimli şüpheliler sahte belgelerle başvurdukları krediyi çekmek için geldikleri Türkiye Halk Bankası Şubesi'nde yakalandı. Zanlıların sahte belgelerle kredi başvurularına organize eden kooperatif çalışanı İbrahim B. ve sahte belgeleri düzenleyen Yusuf G. isimli zanlılar da gözaltına alındı. Operasyonun devamında sahte belgelerle aynı bankadan kredi çektikleri belirlenen Hanım B. ve İlyas S. isimli zanlılar usulsüz olarak kredi çekilmesinde aracılık eden Oğuzhan Ş. de gözaltına alındı. Zanlılar yapılan sorgularının ardından adliyeye sevk edildi

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2009 Cumartesi 13:17:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?