4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Prof. Oran'dan kalabalık ders!

Ankara Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras'ın, emekliye ayrıldıktan sonra derslerine devam etme isteğini geri çevirdiği Prof. Dr. Baskın Oran, dün rektörlüğün kararına uymayacağını açıklayan AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde (Mülkiye) derse girdi. 

Aras'ın derslere devam etmesini uygun bulmadığı Oran, bu izni, ancak fakültenin verebileceğini bildiren SBF Dekanı Prof. Dr. Celal Göle'nin kararıyla dün, "Milliyetçilik, Küreselleşme, Azınlıklar" konulu yüksek lisans dersine girdi. Oran, sınıfa girerken kendisini alkışlayan öğrencileri, "Bu bir Mülkiye dersi. Şov yapmayın. Ders disiplinine uyun" diyerek susturdu. Oran, gazetecilerin çıkmasını da engellerken, 200 kişinin bulunduğu sınıfın bir bölümü dersi ayakta takip etti.


'Derslere devam'
Dersin ardından soruları yanıtlayan Oran, şunları söyledi: "1974'ten bu yana yurtdışına araştırma yapmaya gitmedim. Yurtdışına giderken önüme 9 tane doçentlik evrakı geldi. 'Lütfen beni bu sefer bu görevden affedin' dedim. Rektörlük kabul etmeyince 'Daha fazla kalamayacağım' diyerek emekliye ayrıldım. Öğrencilerimin mağdur olmaması için derslere devam etmeyi istedim. Rektör sözlerime alınmış olacak ki, izin vermedi. Kimin derse gireceğine fakülte kurulları karar verir. Derslere devam edeceğim."
Milliyet
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2007 Çarşamba 09:39:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?