3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Ramazanda vatandaş ucuza doyacak!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, gıdada fiyat artışı konusunda yaptıkları uyarıların etkili olduğunu belirterek, "Bu Ramazan halkımız rahat olsun. Gıdada spekülatif hareketler beklemiyoruz. Özellikle kavun, karpuz, yeşil fasulye gibi ürünlerde üretici fiyatları düşmüştür" dedi.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, düzenlediği basın toplantısında, Ramazan öncesinde halkın mağdur edilmemesi, spekülatörlere fırsat verilmemesi ve gereken tedbirlerin alınması yönünde yapılan uyarıların etkisini gösterdiğini ve çeşitli kesimlerden konuyla ilgili açıklamaların ardı ardına geldiğini söyledi.

Kuruluşların görevlerini yerine getirdiğinin altını çizen Bayraktar, son 15 gün içerisinde market fiyatlarına bakıldığında nohut, kırmızı mercimek, pirinç, kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incir, fındık ve yumurtada fiyat değişimi görülmezken, havuçta yüzde 2.2, şeftalide yüzde 4.2, domateste yüzde 6, patlıcanda yüzde 7.7, sivri biberde yüzde 8.7, yeşil fasulyede yüzde 10.3, patateste yüzde 17.8, kavunda yüzde 17.9, karpuzda da yüzde 19.2 fiyat düşüşlerinin görüldüğünü söyledi.

Bayraktar, mevsim itibariyle sebze ve meyvenin en ucuz, en lezzetli, en kaliteli üretildiği bir dönemde olunması nedeniyle halkın bu ürünleri rahatlılıkla tüketilebileceğini kaydetti.

Market raflarında 9 üründe fiyat artışı görülürken, 8 ürünün fiyatının değişmediğini, 9 üründe ise fiyat düşüşü yaşandığını belirten Bayraktar, "Uyarılarımız etkili olmuştur. Bu ramazan halkımız rahat olsun. Gıdada spekülatif hareketler beklemiyoruz. Özellikle kavun, karpuz, yeşil fasulye gibi ürünlerde üretici fiyatları düşmüştür. Bu Ramazan halkımızın endişe duymasına gerek yoktur. Meyve sebze başta olmak üzere üreticilerimizin ürettiği bütün ürünleri bol miktarda tüketebilirler. Birliğimiz tarafından yapılan açıklamanın ardından gerek özel gerekse kamu kuruluşları üzerine düşen görevleri yerine getirmiş, fiyat artışlarını önleme amaçlı açıklamalar ardı ardına gelmiştir" diye konuştu.

Öte yandan Bayraktar, açıklamalarının ardından toplantı masası üzerinde bulunan kavun ve şeftaliyi yedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 14:16:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?