3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Recai Kutan’ın eşi vefat etti

Saadet Partisi eski genel başkanlarından Recai Kutan’ın eşi ve 3 çocuğunun annesi Mebrure Kutan vefat etti.

Kanser hastalığı nedeniyle Güven Hastanesi’nde bir süredir tedavi gören 74 yaşındaki Mebrure Kutan, dün öğle saatlerinde hayatını kaybetti. Başbakan Erdoğan, Recai Kutan’a taziye ziyaretinde bulundu. Erdoğan, Kutan’ın Beysukent’teki evine eşi Emine Erdoğan ile gitti.

Yaklaşık 25 dakika süren ziyarette Başbakan Erdoğan, Kutan’a başsağlığı diledi. Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Cemil Çiçek, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve eşi Sevgi Kurtulmuş, çok sayıda milletvekili ve eski siyasetçi de Kutan’a taziye ziyaretinde bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Kurtulmuş, ziyaretinin ardındangazetecilere yaptığı açıklamada, vefat eden Mebrure Kutan’ın çok az insanda görülen üstün ahlaki vasıflara sahip, merhametli, herkesi çekip çeviren, kendi halinde dünyaya açık örnek bir insan olduğunu söyledi.

Mebrure Kutan’ın “tam bir Osmanlı hanımefendi” olduğunu ifade eden Kurtulmuş, “Eşine ender rastlanan büyüklerimizden birini kaybettik. Kutan Ailesi’nin ve camiamızın başı sağolsun, makamı cennet olsun” dedi.
 

VATAN
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 10:47:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?