4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Recep Tayyip Erdoğan bulvarı açılıyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı' adı verilen Esenboğa Havaalanı yolunun, Başbakan Erdoğan tarafından 22 Eylül Cuma günü açılacağını söyledi. 

İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ve Devlet Bakanı Beşir Atalay ile birlikte Ankara'nın Saray Beldesi'nde belediye binası açılış törenine katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Esenboğa yolunun 22 Eylül Salı günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacağını söyledi. 

İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, törende yaptığı konuşmada, Saray Beldesi'ne saray gibi bir hizmet binası açtıklarını belirterek, "Çalışmalarından dolayı Melih Gökçek kardeşimi kutluyorum sizlere müjde verdi. Esenboğa yolu Türkiye'ye örnek bir yol olacaktır. Ankara Büyükşehir'e katılan beldeleri güzel hizmetler bekliyor. Sarayköy modern, çağdaş bir yer haline geliyor" dedi.
Melih Gökçek de konuşmasında, "Sizler AK Parti iktidarını seçtiniz. Hizmet sırası bize geldi" şeklinde konuştu. 

Esenboğa yolunda oturan vatandaşlara müjde veren Gökçek, "Yol üzerindeki binaları 'park siding' ile kaplayacağız. Bu anlamda evinizin değeri 30 bin YTL artacak" dedi. 

Saraylılar'a açık oylama da yaptıran Gökçek, "Öncelikle doğalgazınız mı yolunuz mı yapılsın" şeklinde sorunca vatandaşların çoğunluğundan "Doğalgaz" oyu çıktı. Saray Belediye Başkanı Hasan Coşkun ise konuşmasında, belediye binasının yapımının kolay olmadığını, yapılan masrafın bütçelerini 5'e katladığını belirterek, "Öncelikle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek'e minnettarız. Bu binayı kendi tasarruflarımız ile yaptık. Kısa sürede bitirerek halkın hizmetine girdi. Eski binamız bir belediye başkanına yakışmayan bina idi. Tüm Saraylı vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi. 

Daha sonra Türk halk müziğinin sevilen sesi İzzet Yıldızhan ve Türk sanat müziğinin sevilen sesi Muazzez Ersoy, Saraylılar'a konser verdi. Havai fişeklerin atıldığı gecede, Bakan Aksu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı programı sonuna kadar izledi.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2006 Çarşamba 12:12:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?