1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Reçete yolsuzluğuna 8 gözaltı

Ankara’da, anlaştıkları kişilerin sağlık karnelerine ilaç yazdırarak haksız kazanç elde eden bir şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlar Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekiplerin yaptıkları çalışmalarda, Ankara’da faaliyet gösteren bazı eczanelerin ellerinde çok miktarda karşılığı olmayan ilaç kupürleri ile bazı kurum ve kuruluşlarda çalışan ve emeklilere ait sağlık karnelerinin bulunduğu, toplanan bu sağlık karnelerine anlaştıkları doktorlara ilaç yazdırılarak haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan arama kararının ardından Dikmen’de bulunan bazı eczaneler ve eczane çalışanlarının evlerinde yapılan aramalarda, değişik kişiler adına düzenlenmiş toplam 23 adet sağlık karnesi, çok miktarda kesilmiş ilaç kupürleri ile kapanmış bir eczaneye ait çok miktarda ilaç kupürleri ele geçirildi. Olayla ilgili İ.O, M.A,T.U, M.V.Y, R.U, K.U, M.K. ve İ.Y. isimli kişiler gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 16:24:29
Güncelleme :27 Nisan 2005 Çarşamba 11:35:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?