3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Rus doğalgazı yeniden Türkiye'de

Rusya'nın dün vanaları açmasını ardından Ukrayna üzerinden gelen Batı Hattı yoluyla Türkiye'ye gelen doğalgaz bu sabah itibariyle Türkiye'ye ulaştı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Rusya ve Ukrayna arasında varılan uzlaşmanın ardından dün başlayan doğalgaz sevkiyatı tüketici ülkelere ulaşmaya başladı. Bu sabah itibariyle Batı Hattı'ndan gelen doğalgaz Türkiye'ye giriş yaptı.

Ancak Türkiye'ye ulaşan gazın basıncının düşük olduğu ve gün içerisinde yükselerek akşam saatlerinde günlük 40 milyon metreküp olan normal kapasitesine ulaşacağı belirtildi. Batı Hattı'ndan gelen doğalgaz sanayinin yoğun olduğu Trakya
bölgesini beslediği için, gaz kesintisi ile ikincil yakıta geçen santrallerin de yeniden doğalgazla elektrik üretimine geçecekleri bildirildi.

Öte yandan, İran'dan gelen gaz akışı da dün bakım-onarım çalışmaları nedeniyle 24 saatliğine durdurulmuştu. Çalışmaların sürdüğünü belirten yetkililer, İran'ın gün içinde yeniden gaz sevkiyatına başlayacağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 11:46:33
Güncelleme :21 Ocak 2009 Çarşamba 11:52:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?