3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Rus gazı Perşembe günü Türkiye'de

Rusya ve Ukrayna arasındaki doğalgaz krizinin aşılması ile Avrupa'ya gaz sevkiyatı başladı. Doğalgazın Türkiye'ye en geç Perşembe sabahı ulaşacağı belirtiliyor.

Rusya ile Ukrayna arasında dün yapılan 10 yıllık anlaşma, yaklaşık 2 haftadır doğalgaz alamayan Avrupa'ya yeniden gaz sevkiyatının önünü açtı. Gazprom, anlaşmanın imzalanmasının ardından Ukrayna üzerinden Avrupa'ya giden doğalgaz vanalarını açtı. Rusya'nın gaz vanalarını açması Türkiye de dahil Rus gazı ithal eden ülkeleri rahatlattı. BOTAŞ'tan alınan bilgiye göre, Rus gazı en geç Perşembe sabahı Türkiye'ye ulaşmış olacak.

Yıl başında Rusya ve Ukrayna arasında ödemeler gerekçe gösterilerek başlayan doğalgaz krizi dün itibariyle çözüldü. Ukrayna üzerinden Rus gazı temin eden ülkelerin de kış aylarında doğalgaz sıkıntısı çekmeleri, iki ülke arasındaki görüşmelerde arabuluculuk yapmalarına neden olmuştu.

BOTAŞ yetkilileri, boşalan boruların dolması ve diğer ülkelerin de gaz talepleri ile birlikte Batı Hattı'ndan gelen doğalgazın Perşembe günü Türkiye'ye ulaşacağını belirtiyor. Türkiye Rusya'dan normal koşullarda Batı Hattı yoluyla günlük 40 milyon metreküp doğalgaz alıyor

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 11:24:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?