4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Rus ruleti kanlı bitti

Büyükelçinin evinde oynanan Rus ruleti kanlı bitti. Türkiye'nin Polonya Büyükelçisi Ecvet Tezcan'ın evinde, oğlu S.T.Tezcan'ın verdiği partiye katılan Cem Orga Turakan, Tezcan'ın dedesinden kalan tabancayı incelerken, içine koyduğu tabancanın topunu çevirip, namluyu çenesine dayadı.

Tetiği çeken Turakan, silahtan çıkan kurşunla kanlar içinde yere yığıldı. Turakan, olay yerinde hayatını kaybederken, partiye katılan diğer gençlerle birlikte Büyükelçi Tezcan'ın oğlu S.T. Tezcan da adliyeye sevk edildi. Savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında sorgulanan gençler daha sonra serbest bırakıldı. Edinilen bilgiye göre Türkiye'nin Polonya Büyükelçisi Ecvet Tezcan'ın oğlu S.T. Tezcan evinde arkadaşları ile birlikte bir parti düzenledi. İçkili partide alkolün dozunu kaçıran Tezcan'ın bir arkadaşı, Tezcan'ın dedesinde kalan Smith Wesson marka tabancayı alarak, oynamaya başladı.

3'ü kız 5'i erkek 8 gencin katıldığı parti, Büyükelçi Ecvet Tezcan'ın Ankara Çayyolu'ndaki evinde gerçekleştirildi. Kendi aralarında eğlenmeye başlayan gençler, tiyatro gösterisi yaparken, bu sırada tabancaya bir mermi yerleştiren Turakan, arkadaşlarının şaşkın bakışları arasında, tabancanın topunu çevirerek, çenesine dayadı. Partiye katılanların "yapma" uyarılarına aldırış etmeyen genç, tabancanın tetiğine bastı. Bir anda ateş alan tabancadan çıkan kurşun sebebiyle kanlar içinde yere yığılan Turakan, olay yerinde hayatını kaybetti. Olayın şoku içinde jandarmaya haber veren gençler, gözaltına alınarak, Jandarma karakoluna götürüldü.

Yapılan sorgulamalarının ardından S.Ö. (17), N.S.Y. (17) ve B.G. (17) isimli kızlar ile, Can İz Yemişçioğlu (20), İsmail Berk Tüzüner (19), A.A. (17) ile Büyükelçi Tezcan'ın oğlu S.T.Tezcan (20) adliyeye sevk edildi. Soruşturmayı yürüten savcı Başkesen, gençlerin ifadelerini aldı. Başkesen, olayın kaza sonucu meydana geldiğini belirterek, gözaltında tutulan gençleri serbest bıraktı. Bu arada Turakan'ın cesedi otopsi için hastaneye kaldırılırken, olay yerinde ele geçirilen Smith Wesson marka tabanca ve tabancadan çıkan mermi kovanı ile Turakan'ın vücuduna saplanan mermi çekirdeği, kriminal inceleme yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 09:59:24
Güncelleme :7 Aralık 2007 Cuma 10:05:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?