3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Sağlık Bakanlığı'ndan Kürtçe CD

Sağlık Bakanlığı, Pnömokok (zatürre) aşısıyla ilgili geniş kapsamlı kampanya kapsamında TRT-Şeş'de yayınlanmak üzere Kürtçe tanıtım filmi hazırladı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, emekliye ayrılan İstanbul Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Cevat Yakut'u makamında kabul ederek, plaket verdi. Kabul sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Akdağ, TRT bünyesinde kurulan TRT-Şeş'de yayınlanmak üzere Kürtçe tanıtım filmi hazırladıklarını söyledi.

TRT-6'yı (TRT-Şeş) vatandaşlara hizmette bir vesile olarak değerlendiren Akdağ, zatürre aşısı kampanyası kapsamında hazırlanan tanıtım filminin TRT-Şeş'de
yayınlanacağını kaydetti. Akdağ, "Aşı mesajının bütün annelere ve toplumun tüm kesimlerine ulaşması için tüm kaynakları kullanıyoruz. Aşıyla ilgili spot film TRT ve bütün televizyon kanallarında yayınlanacak. Ayrıca bu spot film Kürtçe seslendirilerek TRT-Şeş'de yayınlanacak. TRT yönetimi ile görüştük" diye konuştu.

Geçmişte başta Doğu ve Güneydoğu bölgeleri olmak üzere birçok bölgedeki aşılama oranlarının çok düşük olduğunu hatırlatan Bakan Akdağ, tanıtım ve bilinçlendirme çalışmalarıyla bu oranının ciddi oranda yükseldiğini ifade etti. Bakan Akdağ, organ nakli yapan özel hastaneleri de vatandaşlardan ücret almamaları konusunda bir kez daha uyardı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 17:46:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?