3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Sağlık-İş'ten Ergenekon açıklaması

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Sağlık-İş) Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Ergenekon davasının Türkiye geleceğini belirleyecek bir dava olduğunu söyleyerek, "Ergenekon davasında geri adım atılırsa Türkiye'de hukukun üstünlüğü söylenemez" dedi.

Başoğlu, dün sabah saatlerinde Ergenekon soruşturması kapsamında Türkiye genelinde başlayan gözaltılarla ilgili olarak, İHA'ya açıklamalarda bulundu. Başoğlu, mahkemenin üzerinde kimsenin baskı kuramayacağını belirterek, "Ergenekon Türkiye'nin geleceğini ilgilendiren bir davadır. Savcılara ve hakimlere yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Bu davayı sulandırmamak lazım. Mahkemenin üzerine baskı kurmamak gerek. Türkiye'de hukukun üstünlüğü vardır. Mahkemenin verdiği karara kimse karşı çıkamaz. Çapraz isimler yapıldıkça yeni isimler ortaya çıkıyor. Mahkeme bunları suçsuz içeri almadı ki? Ben Ergenekonun özünü destekliyorum" diye konuştu.

Başoğlu, Ergenekon davasında geri adım atılmaması gerektiğini anlatarak, geri adım atılması halinde Türkiye'de hukukun üstünlüğünü olmayacağını savundu. Başoğlu, ayrıca Türkiye'nin geleceğinin mahkemenin vereceği karara bağlı olduğunu kaydetti.

İsrail'in Filistin halkına orantısız güçte bulunduğunu da belirten Başoğlu, hükümetin Filistin politikasını desteklediklerini söyledi. Türkiye'nin bu noktadan sonra geri adım atamayacağını belirten Başoğlu, "Yapılan eylemler hükümetin desteklediği politikanın en açık kanıtıdır. Türkiye büyük bir devlet olarak Filistin'deki gözyaşlarını dindirecektir. Hükümet bir adım daha atarak İsrail ile olan ilişkilerini gözden geçirmelidir. TBMM'de bulunan siyasi partiler ortak bir bildiri yayınlamalı. Dünyada
Filistin'i destekleyen sadece Türkiye var" şeklinde konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 13:04:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?