3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Sağlık-Sen'de yetki sevinci

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Sağlık-Sen, sağlık ve sosyal hizmet kolunda yetkili sendika oldu.

Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nda belirtilen 11 hizmet kolunda yetkili sendikanın belirlendiği Mayıs ayı, bu yıl da memur sendikalarının yetki mücadelesine sahne oldu. Kamudaki en büyük hizmet kollarından birisi olan sağlık ve sosyal hizmet kolunda, 2008 yılında rekor düzeyde bir büyüme gerçekleştirerek dikkatleri üzerine çeken Sağlık-Sen, 2009 yılında da üye sayısını yaklaşık 23 bin artırarak yetkili sendika oldu.

Sağlık-Sen Sağlık Bakanlığı'nda 7 yıldır yetkili olan Kamu-Sen'e bağlı Türk
Sağlık-Sen'den, SHÇEK'te de KESK'e bağlı SES'ten yetkiyi aldı. Sağlık Bakanlığı'nda sendikaların üye sayılarının belirlendiği tutanak 22 Mayıs Cuma günü imzalandı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Sağlık-Sen'in son 2 yılda Türkiye'deki sendikal örgütlenme oranını yükselten bir büyüme trendi içinde olduğunu belirterek, sağlık ve sosyal hizmet kolunda son bir yıl içinde Sağlık-Sen'in çabaları sonucu yaşanan önemli gelişmelerin, çalışanların sendikal örgütlenmeye olan güvenini artırdığını söyledi.

Sağlık ve sosyal hizmet kolunda yetkinin emin ellerde olduğunu belirten Kaçar, "Temel ilkemiz, sağlık ve sosyal hizmet kolunda adaletsizliği, eşitsizliği besleyen tüm sorunlu yapılarla mücadele etmektir. Felsefemiz, hiçbir ayrım gözetmeksizin sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının gündemindeki sorunları çözüme kavuşturmaktır. Sağlık-Sen'in yetki döneminin en temel farkı bu olacaktır. Geçmişin siyasal ve ideolojik sendika anlayışının ötekileştirdiği sağlık ve sosyal hizmet çalışanları, Sağlık-Sen'in demokratik, bağımsız ve çözüm odaklı vizyonuna kendisini yakın görmüştür. 7 yıldır, iki farklı anlayışın yetkili olduğu Sağlık
Bakanlığı ve SHÇEK'te yetkinin bu yıl Sağlık-Sen'e geçmesi, Sağlık-Sen'in tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını kucaklayan büyük bir çatı olduğunun kanıtıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 10:06:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?