5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Şahin TFF'den fedakarlık istedi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, mevcut Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) iddialar karşısında olağanüstü genel kurula, mevcut Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) iddialar karşısında olağanüstü genel kurula gitme konusunda fedakarlık gösterebilmesi gerektiğini belirterek, "Genel kurul delegelerinin huzuruna, bütün bu iddialar karşısında ne düşündüğünü ifade edebilmeli ve adeta bir güven oyuna kendisini sunmalıdır" dedi.

Şahin, gazetecilerin Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından dün yapılan açıklamalar ve Futbol Federasyonu'nun olağanüstü genel kurula gitmesine ilişkin tartışmalara yönelik soruları yanıtladı.

Olağanüstü genel kurul konusunda, bir kaç gün daha sabırla bekleyeceğini ifade eden Şahin, "Çünkü kulüplerin saygıdeğer delegeleri, gidişatın iyi olmadığını görüyorlar ve Futbol Federasyonunu olağanüstü toplantıya davet etmek için bir çalışma içindeler. Onun sonucunu bekliyorum" dedi.

"Futbol federasyonunu olağanüstü genel kurul yapmaya davet ediyor musunuz?" sorusuna da Şahin, şu karşılığı verdi:

"Yönetim kurulu, bu işi yaparsa çok daha şık olur. Nitekim, İsviçre-Türkiye maçından sonraki bir takım iddialar ve eleştiriler nedeniyle nasıl ki Levent Bıçakçı yönetimi olağanüstü genel kurul kararı alabilmiş ve bu cesareti göstermişse, mevcut federasyonu da bunu göstermelidir. Çünkü hakkında böyle açılmış davalar falan da yoktu. Başbakanlık Teftiş Kurulu raporları da yoktu. Ama bu fedakarlığı göstermişti.

Mevcut federasyon da bunu gösterebilmeli. Genel kurul delegelerinin huzuruna, bütün bu iddialar karşısında ne düşündüğünü ifade edebilmeli ve adeta bir güven oyuna kendisini sunmalıdır. 'Çok iyi oldu davalar, çok memnun oldum' demek, bütün bu iddialar ile ilgili olarak 'işi hafife almak' demektir."

Şahin, "Yönetimi olağanüstü genel kurula çağıracak mısınız?" sorusuna ise "Gayet tabii, çağıracağım. Yasaların bana yüklediği bir görevdir. Şu an gecikmemin nedeni, biraz önce izah ettim. Bu işi, futbol oyunun gerçek aktörleri yapsınlar. Bekliyorum, şık olan budur" dedi.

Bu çağrıyı ne zaman yapacağının sorulması üzerine de Şahin, "Sanıyorum bu hafta sonuna doğru bazı gelişmeler olur. Yani benim dışımda bazı gelişmeler olur, olmazsa tabii artık harekete geçeceğim" dedi.


aa
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 11:07:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?