4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Sahte ürün operasyonu düzenlendi

Başkent'in ünlü alış veriş merkezlerinden birinde bir işyerinde ünlülere lüks çakmak satan bayan esnafın, ucuz çakmakları piyasadan toplayıp "lüks" diye fahiş fiyatlara sattığı iddia edildi.

Polis tarafından gözaltına alınan bayan esnafın iş yerinde yapılan aramada 70 adet fason çakmak ele geçirilirken, ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın yasakladığı zayıflama ilacı da ele geçirildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Büro'nun kaçakçılık ekipleri, son üç günde üç üste operasyonlar yaparak, bir dizi kaçak ürün ele geçirdi. İlk operasyon Ankara'nın en lüks alış veriş merkezlerinden birinde gerçekleşti.

Markalı ürünler almaya meraklı kişilere hitap eden ve özellikle de saat, çakmak gibi ürünler satan bir iş yerinde ucuz-fason ürünlerin "lüks ürünler" diye fahiş fiyatlara satıldığı bilgisine ulaşan Mali büro ekipleri, konuyla ilgili operasyon yaptı.

Operasyon sonucu iş yeri sahibi bayan esnaf P.K gözaltına alınırken, söz konusu iş yerinde yapılan aramalarda 70 adet ucuz saat ele geçirildi. Bayan esnaf P.K'nın, piyasada çok ucuza satılan fason saatlerden alarak, lüks ürün olarak tanıtıp fahiş fiyata sattığı, bu yolla birçok kişiyi dolandırdığı ileri sürüldü. Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın yasakladığı zayıflama ilacı olan 6 kutu Lida ve viagranın muadili olarak bilinen 6 kutu Siyalis ele geçirildi.

Öte yandan, Keçiören İlçesi'nde yapılan bir başka operasyonda ise bin 100 karton kaçak sigara ele geçirildi. Konuyla ilgili olarak gözaltına alınan T.T'nin, garsonluk yaptığı ve Şanlıurfa, Hatay ve Diyarbakır illerinden kaçak sigaraları temin ederek, Ulus'taki kaçak tezgahtarlara sattığı öğrenildi. T.T'nin, Ulus bölgesindeki kaçak sigaraları temin eden en önemli şüphelilerden birisi olduğu kaydediliyor. Ulus bölgesinde yapılan operasyonda ise H.A isimli şüpheli yakalanırken, konuyla ilgili 550 karton kaçak sigara ele geçirildi. Söz konusu şüphelinin evinde yapılan aramada ayrıca, 105 adet "kelliği önleyici" olarak tanıtılan ilaç ele geçirildi. Ayrıca gözaltına alınan O.E.Ö'nün adresinde yapılan aramada ise 4'lü paketler halinde 80 kutu puro ve 320 adet vega marka hap ele geçirildi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 17:42:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?