3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Saime Toptan Norveç'te

TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan, Norveç'te özürlü öğrencilerin eğitim gördüğü merkeze ziyarette bulundu.

TBMM Başkanı Toptan'ın geçtiğimiz gün tamamlanan 3 günlük Norveç ziyaretine eşlik eden eşi Saime Toptan, başkent Oslo'da ileri derecede öğrenme güçlüğü olan ilk ve ortaöğretim çağındaki çocukların eğitim gördüğü eğitim merkezini ziyaret etti.

45 çocuğa eğitim veren merkeze gelişinde okul yöneticileri ve öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Saime Toptan'a, Türk öğrenciler tarafından bayrak sürprizi yapıldı. Merkezde eğitim gören 3 Türk öğrencinin verdiği Türk bayrağı ile süslenen çiçekleri alan Toptan, şaşkınlığın gizleyemedi.

Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV) Mütevelli Heyeti Başkanı da olan Toptan'a, eğitim merkezinin müdürü Tonevder Blom tarafından eğitim faaliyetleriyle ilgili bilgi verildi. Okulda 27 uzmanın görev yaptığını ifade eden Blom, "Bu eğitim merkezinin amacı ilk ve ortaöğretim çağındaki çocukların, akademik eğitimle normal okula gitmelerini sağlamaktır" dedi.

Öğrencilerle sohbet eden ve okul gazetesine röportaj veren Toptan, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Toptan'a ziyaretinde Norveç Parlamento Başkanı Thorbjorn Jagland'ın eşi Hanne Grotjord ve Türkiye'nin Oslo Büyükelçisi Hayati Güven'in eşi Berna Güven de eşlik etti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 16:02:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?