3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

'Santrifüj' zanlıları adliyede

Tıbbi cihaz ve medikal malzeme alımı ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla 7 ilde eş zamanlı yapılan 'Santrifüj' operasyonu kapsamında, aralarında Batman Devlet Hastanesi Başhekimi Siraç. A'nın da bulunduğu 25 kişi adliyeye sevk edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi Mali Suçlar Büro Amirliği tarafından Ankara, İstanbul, Konya, Batman, Trabzon, Kırşehir, Diyarbakır ve Edirne'de eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda örgüt yöneticisi olduğu iddia edilen İ.S. ile Z.S, C.C.M, İ.D, ile M.Ç, İ.Ç, İ.K, E.B, K.U, Ç.Ç, H.Ş, İ.Ö, A.T.O, M.E, A.B, S.K, İ.B, S.A, A.K, Ü.B, G.R.M, S.K, T.K, S.Ş, T.D. ve K.K. adlı şahıslar gözaltına alındı.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, suça yönelik değişik firmalara ait faturalar, kaşeler, ihale katılım evrakları, CD'ler, flash bellekler, bilgisayarlar ile örgüt lideri olduğu iddia edilen İ.S.'nin evinde Osmanlı, eski Yunan, Roma, Bizans ve İslami dönemlere ait 186 parça tarihi eser bulundu. Zanlılardan A.T. O, T.D, K.K. ve İ.Ç. emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakılırken, aralarında Batman Devlet Hastanesi Başhekimi Siraç A.'nın ve bir doktorun da bulunduğu diğer 25 zanlı adliyeye sevk edildi.

Zanlıların ihalede tıbbi cihaz ve medikal malzeme alımlarında sahte belge düzenledikleri, ihalelere katılacak firmaların ihale öncesi aralarında gizli anlaşmalar yaptıkları, kazanılamayan ihalelerin iptali için girişimde bulundukları, kazanılan ihalelerde şartnameye uygun malzeme teslim edilmeyerek devleti yaklaşık 40 milyon TL zarara uğrattıkları belirlendi. İhalelerin ise Batman Devlet Hastanesi, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi, Trabzon Yavuz Selim Kemik Hastanesi, Kartal Lütfi Kırdar Eğitim Hastanesi, Türkiye Şap Enstitüsü Hastanesi'ne ait olduğu kaydedildi.

Soruşturmada ayrıca, hastane ihaleleri dışında Hacettepe Üniversitesi kütüphanesinin kitap alımında da usulsüzlük yapıldığı belirlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 13:04:53
Güncelleme :16 Mart 2009 Pazartesi 10:13:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?