3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Seçim bitti, dağıtım başladı

Seçimlerden birkaç ay öncesinde iyice zirveye tırmanan gıda paketi yardımları, seçim tartışmalarının da en gözde gündem maddesiydi.

Yıllardır gıda paketi dağıtımlarına ara vermeden devam eden belediyeler, seçimlere birkaç hafta kala "seçim yasakları sebebiyle" resmi kampanyalarını durdurmak zorunda kalmıştı. Seçim bitti ve belediyeler büyük bir hevesle yeniden gıda paketi dağıtımına başladılar. Bu yardımlara belki de "teşekkür mahiyetli" denilebilir.

AKP'li Melih Gökçek'in 4. kez seçildiği Ankara Büyükşehir Belediyesi de seçimlerin üzerinden 1.5 ay geçer geçmez yardımlarını başlattı. Yaptığı açıklamada "Tüm hızı ile" yardımlara devam edeceklerini belirten Gökçek, kampanyalarının toplumsal barışa katkı sağlayacağını ve yoksulluktan kaynaklanan suçların ortadan kalkmasına yardımcı olacağını ileri sürdü. Gökçek, bu yardımların yanısıra hergün 50 bin kişiye de ekmek dağıttıklarını ifade ederek, bu yılbaşından beri 3.9 milyon adete yakın ekmek verildiğini söyledi.

Seçimlerin hemen öncesinde Gökçek'in dağıttığı makarnaların "pişir Allah pişir" yumuşamadığı, deterjanların ise "dök Allah dök" köpürmediği yani kalitesiz ve tapon malların dağıtıldığı iddiaları gündeme getirilmişti. Gökçek açıklamasında bu konulara da üstü kapalı değindi ve yardım paketlerindeki gıda maddelerinin soğuk hava depolarında saklandığını, dağıtılmadan önce teste tabi tutulduğunu da vurgulamadan edemedi. Ankara'da halen 1.2 milyon civarında hane bulunduğu tahmin ediliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni kampanyası ile bunların 5'te 1'ine yani 265 bin aileye gıda paketi dağıtmış olacak. Gökçek'in dağıtacağı paketlerde ise şu malzemeler bulunuyor: "10 kg makarna, 5 lt ayçiçek yağı, 5 kg un, 2 kg arpa şehriye, 2 kg birinci sınıf salamura Gemlik zeytini, 2 kg yarım yağlı peynir, 2 kutu salça, 1.5 kg iyotlu sofra tuzu, 5 kg orta taneli pirinç, 2 kg kuru fasulye, 2 kg sade pilavlık bulgur, 2 kg iri boy nohut."

Referans
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 17:54:47
Güncelleme :17 Mayıs 2009 Pazar 09:36:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?