3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Seçim kurulu müdürüne 2 yıl hapis

Yerel seçimler sonrasında seçimi kaybeden bir muhtar adayından para karşılığında Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK), muhtarlık mazbatasının adına düzenlenmesini sağlayabileceği vaadinde bulunduğu iddiasıyla yargılanan Yenimahalle İlçe Seçim Kurulu Müdürü, yetkili olmadığı bir iş için yarar sağlamak suçundan 2 yıl hapis ve 14 bin 600 TL para cezasına çarptırıldı.

Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Aysel Çolak ve avukatı katıldı. Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel, şikayetçi Beyazıt Yıldırım'ın, son yerel seçimlerde Anadolu Mahallesi muhtar adayı olduğunu, seçim sonuçlarına itiraz etmek için Yenimahalle İlçe Seçim Kurulu Müdürlüğü'ne gittiğini söyledi.

Daha sonra Yıldırım'a telefon açarak yanına çağıran Müdür Çolak'ın, 5 bin TL vermesi karşılığında itiraz dilekçesini hazırlayacağı, İl Seçim Kurulu ve YSK'da işlerini takip edeceği vaadinde bulunduğunu kaydeden Savcı Yüksel, Çolak'ın, Yıldırım'a, ''Seçimi senin lehine çeviririm. Hiçbir işe karışmazsın. Mazbatanı elinde bil'' dediğini ifade etti. Yılmaz'ın, Çolak'tan şikayetçi olduğunu belirten Yüksel, bunun üzerine polisin fotokopilerini çektiği ve seri numaralarını aldığı paraları Yılmaz'ın Çolak'a verdiğini kaydetti. Yüksel, polisin suçüstü yakaladığı Çolak'ın, yetkili olmadığı bir iş için yarar sağlamak suçundan cezalandırılmasını istedi.

Sanık Aysel Çolak esas hakkındaki savunmasında 35 yıldır görev yaptığını ve Türkiye'nin tanıdığı bir isim olduğunu söyledi. Çolak, ''Gazete kağıdına sarılı şeyin para olduğunu bilmiyordum. Yargıya güveniyorum'' dedi.

Davayı bitiren Hakim İsmail Tiryaki, Çolak'ı, yetkili olmadığı bir iş için yarar sağlamak suçundan 2 yıl hapis ile 14 bin 600 TL para cezasına çarptırdı. Çolak'ın tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alan Hakim Tiryaki, sanığın tahliyesine, kalan cezasının, kararın kesinleşmesinin ardından infazına karar verildiğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 15:43:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?