4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Seçmen listeleri askıda

Türkiye'de ilk kez Bilgisayar Destekli Seçmen Kütük Sistemi'ne (SEÇSİS) göre oluşturulan seçmen listeleri, bu sabah saat 08.00'den itibaren muhtarlıklarda askıya çıkarıldı. Listeler, 21 Mayıs Pazartesi günü saat 17.00'de askıdan indirilecek. 

Taksirli suçlardan hükümlü ve tutuklu seçmen listeleri, yarın koğuşlara veya yönetimce belirlenecek uygun yerlere asılacak. Bu listeler ise 17 Temmuz 2007 Salı günü askıdan indirilecek. Listeler, geçen Aralık ayından Mart ayına kadar güncelleme amacıyla muhtarlıklarda askıya çıkarılan ve bu sırada yapılan düzeltmelerden oluşacak. 

Herhangi bir sebeple yazılamamış olanlar, 22 Temmuz 1989 tarihinde ve daha önce doğanlar, başka bir muhtarlık bölgesi askı listesinde yazılı olup da sürekli olarak oturmak amacıyla listenin askıya çıkarıldığı seçim bölgesine gelenler, kimlik ve adres bilgilerinde yanlışlık veya eksiklik bulunanlarla, özellikle Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası bulunmayanlar, askerlikten terhis olanlardan listede kaydı bulunmayanlar, taksirli suçlardan hükümlü veya tutuklu olduğu halde düzenlenen tutuklu seçmen listesine yazılmamış olanlar muhtarlıklara başvurabilecek. 

Seçmen kütüğünde kayıtları olmayanlar, askı yerlerinde hazır bulundurulacak ya da www.ysk.gov.tr internet adresinden temin edilebilecek Seçmen Yeni Kayıt Formu'nu doldurarak, askı yeri görevlilerine teslim edecek.
AA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2007 Çarşamba 12:36:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?