3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Şehide son görev

Mardin'in Derik ilçesinde polis aracına düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Yasin Kaya, Kocatepe Camii’nde düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit polis memuru Kaya için Kocatepe Camii’nde tören düzenlendi. Törene, şehidin annesi Gülseren, babası İsmail Kaya, ablası Dilek, abisi İsmail, amcaları Ahmet ve Mustafa Kaya başta olmak üzere TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ile Ankara Garnizonu’nda görevli çok sayıda general, subay, astsubay ile emniyet mensubu katıldı.

26 yaşındaki şehit polis memuru için ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Kılınan cenaze namazının ardından Kaya’nın naaşı bir süre silah arkadaşlarının omuzlarında taşınırken, şehidin babası evladını cenaze aracına kadar omzundan indirmedi. Şehidin naaşının geçişi sırasında baygınlık geçiren anne Gülseren Kaya ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şehidin naaşı yapılan törenin ardından toprağa verilmek üzere Cebeci Asri Mezarlığı'nda bulunan Polis Şehitliği’ne götürüldü. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, törenin ardından şehit polis memurunun babası İsmail Kaya'nın yanına gelerek, makam aracına bindirdi ve şehitliğe kadar eşlik etti.

Öte yandan cenaze namazı için Kocatepe Camii'ne gelen vatandaşlar “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganı atarken, şehidin amcaları Ahmet ve Mustafa Kaya, “Neden örgüt liderleri ölmüyor. Hepimizin canı yandı, kimsenin yanmasın. Kim olduğunu da bilmiyoruz. Kanı yerde kalmasın. Düşman içerde de var, dışarıda da var. Kimseyi kandırmasınlar, neden generaller ölmüyor, neden BDP liderleri ölmüyor. Bunların hepsi siyasi” diye konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2012 Salı 14:11:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?