1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Şehit Aileleri oturma eyleminde

Şehit Aileleri, terör örgütü PKK’nın elebaşı hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) çıkan kararı protesto temek için Adalet Bakanlığı yakınında bir oturma eylemi yaptı.

Şehit aileleri temsilcileri, kendilerini kabul eden Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’e taleplerini iletti.

Ankara’ya çeşitli illerden gelen Şehit Aileleri Dernekleri temsilcileri Güvenpark’ın Adalet Bakanlığı tarafında toplandı. Şehit yakınları burada AİHM’nin terörist başı Abdullah Öcalan hakkında çıkan kararı protesto etmek için oturma eylemi başlattı.

Bu sırada aralarında Yıldız Hemşire olarak bilinen Yıldız Namdar’ında bulunduğu temsilciler, önce Başbakanlığa ardından da Adalet Bakanlığı’na birer dilekçe verdi. Şehit yakınlarının temsilcileri daha sonra görüşme taleplerini kabul eden Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile Başbakanlık Merkez Binası’nda basına kapalı olarak bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından Yıldız Namdar ve beraberindeki heyet oturma eylemin sürdüğü alana geldi. Burada bir açıklama yapan Yıldız Namdar, Dışişleri Bakanı Gül ile görüştüklerini belirterek, terör örgütü elebaşı hakkında basında çıkan haberlerden duydukları rahatsızlığı dile getirdiklerin kaydetti. Namdar, şehit ailelerinin taleplerini de ilettiklerini belirterek, Bakan Gül’ün kendileri ile aynı doğrultuda düşündüğünü ve destek vereceğini söylediğini ifade etti.

Namdar, Güneydoğulu vatandaşlara da seslenerek, "Biz sizi ayırmadık. Bizim kardeşimizsiniz. Başkalarının oynuna gelmeyin. Federasyondan, konfederasyondan bahsetmeyin, Apo’nun posterini alarak dışarı çıkmayın. Bizi tahrik etmesinler. Bu memleket hepimize yeter" dedi.
Bazı şehit yakınları ise, insan hakları derneklerini eleştirerek bu yapılanmaları samimiyetsizlikle suçladı. Yapılan açıklamanın ardından grup oturma eylemine son verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2005 Pazartesi 14:32:58
Güncelleme :24 Mayıs 2005 Salı 13:38:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?