4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Şehit astsubay Özdemir toprağa verildi

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde teröristlerce döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan astsubay üstçavuş Mahmut Özdemir, Ankara'da toprağa verildi.

Kocatepe Camisi'nde düzenlen cenaze törenine, Özdemir'in ailesi ve yakınları ile Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Devlet Bakanları Ali Babacan ve Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Atila Işık, Ankara Valisi Kemal Önal ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

Sezer, camiye gelişinde Özdemir'in babası Serhat, annesi Ayşe ve eşi Gizem Özdemir'e başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Sezer, öğle namazından sonra kılınan cenaze namazında bakan ve komutanlarla saf tuttu.

Kocatepe Camii çevresindeki cadde ve sokaklar tören nedeniyle trafiğe kapatıldı, geniş güvenlik önlemleri alındı. Cami avlusunda ise vatandaşların yer aldığı bölüm ile şehit ailesi, basın ve protokolün bulunduğu bölüm polis barikatıyla ayrıldı.

Camii avlusunda ellerinde Türk bayrakları bulunan bir grup "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" ve "Askere uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganlar atarak, tekbir getirdi.

Öğle namazının ardından cenaze namazına geçmek isteyen ancak barikat nedeniyle geçemeyen bazı vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi.

Cenaze namazının ardından Özdemir'in cenazesi bir süre askerlerin omuzunda taşındı, ardından top arabasına konuldu.

Şehit Astsubay Mahmut Özdemir'in cenazesi daha sonra Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

AA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2007 Salı 15:29:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ezgi selçuk IP: 88.242.43.xxx Tarih : 26.10.2007 17:23:01

seni çok seviyoruz kızın ve eşinin herzaman yanında olduğunu biliyoruz...