3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Şehit babaya veda

Kayseri Pınarbaşı mevkiinde helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Pilot Üsteğmen Faik Şimşek ve Pilot Üsteğmen Volkan Koçyiğit için Ankara'da cenaze töreni düzenlendi.

Kocatepe Camii'ndeki törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, kuvvet komutanları, şehit yakınları, çok sayıda asker ve vatandaş katıldı.

Gül, tören öncesi şehit ailelerinin yanına gelerek taziye dileklerini iletti. Cenaze namazında Cumhurbaşkanı Gül, Genelkurmay Başkanı Başbuğ ve kuvvet komutanları ile yan yana saf tuttu. Devlet erkanı ve şehit yakınları, daha sonra ay-yıldızlı Türk bayrağına sarılı naaşları selamladı.

Şehit Pilot Üsteğmen Volkan Koçyiğit'in eşi Seyran Koçyiğit, babasının naaşını görünce kucağında ağlayan 3 yaşındaki oğlu Tuna'yı, "Ağlama yavrum, baban şimdi gökyüzünde, ona el salla, babacım seni çok seviyorum de" sözleriyle teselli etmeye çalıştı. Şehit eşinin bu sözleri Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekileri oldukça duygulandırırken, Bakan Çiçek'in ağladığı gözlendi.

Helikopter kazasında şehit olan Pilot Üsteğmen Faik Şimşek (29) Kırşehir'de, Pilot Üsteğmen Volkan Koçyiğit (29) ise İzmir'de toprağa verilecek. Dün saat 10.30 sıralarında görev değişimi için Ankara'ya gelmek üzere Malatya'dan havalanan 'kobra' tipi askeri helikopter, elverişsiz hava koşulları nedeniyle Kayseri'nin Sarız ilçesi yakınlarındaki Pınarbaşı mevkiinde düşmüştü.

Kazada evli ve iki çocuk babası Pilot Üsteğmen Faik Şimşek ile evli ve bir çocuk babası Pilot Üsteğmen Volkan Koçyiğit şehit olmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 14:40:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?