3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Şehit polise son görev

Hakkari'de bombalı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Ufuk Şentürk için Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törene İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Hakkari Valisi Muammer Türker, şehidin babası Ali, annesi Leyla ve polis olan kardeşi Şafak Şentürk ile çok sayıda polis katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bakan Atalay, "Bir can verdik, canımızı uğurlamak için buradayız" diyerek başladığı konuşmasında Ufuk Şentürk'ün 27 yaşındaki geç bir polis memuru olduğunu belirtTİ. Atalay, "Bombalı saldırı ile şehit oldu. Hepimizin başı sağ olsun. Şehidimize Allah rahmet eylesin, makamı cennet olsun" dedi. Can kaybı olmaması için çalıştıklarını ifade eden Atalay, "İnsanlarımız terörden hayatını kaybetmesin diye çabalıyoruz" diye konuştu.

Emniyet Genel Müdürü Köksal, şehidin annesi, babasının artık emniyet teşkilatının emin ellerinde emanet olduğunu belirterek, her zaman ailenin yanında olacaklarını kaydetti.

Ufuk Şentürk'ün vatanın güzel bir köşesini korumak için görev yaptığını belirten Hakkari Valisi Türker de, şehit polisin saldırı sırasında sivil olduğuna dikkat çekerek terörün hedef göstermeksizin, toplumu dehşete düşürmek için saldırdığını kaydetti. Vatan savunmanın bir bedeli olduğunu ifade eden Türker, "O bedeli hep birlikte ödeyeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından şehit polis memuru için dua edildi. Duanın ardından şehit polisin naaşı Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden Kocatepe Camii'ne götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 17:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?