5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Şehit polisler toprağa verildi

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde bölücü terör örgütü tarafından çapraz ateş sonucu şehit edilen polis memuru Sait Bal için Kocatepe Camii'nde bir tören düzenlendi. 

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde bölücü örgüt yandaşlarının açtığı çapraz ateş sonucu şehit edilen 2 polisten Sait Bal (31) için ikindi namazının ardından Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılındı. 

Cenaze namazına İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, çok sayıda üst düzey asker, meslektaşları ve yakınları katıldı. Bakan Aksu, şehit polisin babası Hikmet Bal, annesi Mintaze ve eşi Funda Bal'a başsağlığı dileyerek teselli etmeye çalıştı. Bakan Aksu, cenaze namazı sırasında gözyaşlarına hakim olamayan şehit babasının yanından ayrılmadı. 

Kılınan cenaze namazın ardından bakan Aksu, şehit babası ile birlikte şehidin tabutunu bir süre taşıdı. Meslektaşlarının omzunda bir süre taşınan şehidin naaşı, meslektaşlarının ve askeri erkan tarafından selamlanmasın ardından cenaze arabasına konuldu. Tören sırasında bazı polislerin gözyaşlarına hakim olamayarak ağladığı görüldü. Öte yandan, cenaze törenine katılan bir kişi düşerek hafif yaralandı. Cenaze törenin ardından şehidin naaşı Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki polis şehitliğinde toprağa verildi. 



iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2006 Çarşamba 00:59:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?