4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Şehit yakınları: Önce vatan, Köşk değil

Tunceli’de şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Bülent Yollu'nun cenaze töreni, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik tepkilere sahne oldu. Kocatepe Camii'ndeki cenaze töreni sırasında bir vatandaş, "Önce vatan, Köşk değil" yazılı pankart açarken, bir başka vatandaş da, "'Askerlik yan gelip yatma yeri değildir' diyordu. Çıksın Köşk'e yatsın" diye bağırdı. 

Cenaze törenine, çocukları 4.5 yaşındaki Ege ve 2.5 yaşındaki Emir ile katılan şehit eşi Nurcan Yollu, annesi Mercan, babası Erdal Yollu ile kardeşleri Cevahir ve Durukan gözyaşı döktü, bazı yakınları fenalık geçirdi.

Bıraksınlar koltuk sevdasını
Tören sırasında bir vatandaş terör örgütü üyelerini kastederek, "İçeriden besleniyorlar" diye bağırırken şehit yakınlarının bulunduğu bölümden bir vatandaş "Önce vatan, Köşk değil" yazan pankart açtı. Bir başka vatandaş da "Şehitlerin hakkını sormayanlar utansın. Bıraksınlar koltuk sevdasını" dedi.

Köşk'te yatsın
Şehit cenazenin top arabasında taşınması sırasında ise bir şehit yakını "Şehitlerin hakkını sormayanlar utansın. Bıraksınlar koltuk sevdasını", bir vatandaş ise, "'Askerlik yan gelip yatma yeri değil' diyordu. Gelsin görsün şehidimiz var. Yatma yeri olmadığını anlasın. Çıksın kendi Köşk'te yatsın" diye bağırdı.
Törende ayrıca "Barzani'ye Talabani'ye ölüm, Katil ABD", "Kahrolsun PKK", "Kuzey Irak ikinci İsrail olacak", "Şehitlerin katili ABD", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atıldı.

Babasına el salladı
Bir süre askeri bando eşliğinde top arabasında taşınan tabut, daha sonra cenaze arabasına konularak Cebeci Askeri Şehitliği’ne götürüldü ve toprağa verildi. Şehidin küçük oğlu Emir’in, babasının tabutunun ardından el sallaması görenleri duygulandırdı.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanları ise aynı saatlerde MGK toplantısı olduğu için cenaze törenine katılamadı.

Milliyet internet
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2007 Salı 18:12:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?