4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Şehitler anısına meşaleli yürüyüş

Cumhuriyet kutlamalarını iptal eden Çankaya Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı'nda şehitler anısına "Hepimiz Mehmetiz" adlı meşaleli bir yürüyüş yapmaya hazırlanıyor.

Çankaya Belediyesi, Cumhuriyet'in ebedi bekçisi şehitler anısına bir saygı yürüyüşü gerçekleştirerek Ankaralılar ile Ata'nın huzuruna çıkacak.

"Hepimiz Mehmetiz" adlı Cumhuriyet yürüyüşü hakkında bir açıklama yapan Çankaya Belediye Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Eryılmaz, "Cumhuriyet Bayramı öncesi yüreklere bir kor gibi düşen saldırıların ardından Cumhuriyet Konseri'ni iptal ettik. Bunun yerine, Cumhuriyetimiz'i ilelebet korumak uğruna hain pusularda şehit edilen Mehmetçiklerimiz anısına bir yürüyüş düzenliyoruz. Cumhuriyetimiz'in kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün ilkelerini temsilen altı koldan yola çıkan meşaleli yürüyüş kolumuz Anıtkabir'de, Atamız'ın huzurunda olacak. 'Hepimiz Mehmetiz' adı altında gerçekleştirilecek Cumhuriyet yürüyüşümüzde buluşmak için tüm yurttaşlarımızı ellerinde bayraklarıyla 29 Ekim günü saat 18.00'de Tandoğan'daki buluşma noktamıza davet ediyoruz" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2007 Çarşamba 15:14:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?