3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Seks işçilerinden şemsiyeli eylem

Başkent'te eşcinsel ve hayat kadınları, '3 Mart Dünya Seks İşçileri Hakları Günü' nedeniyle kırmızı şemsiyelerle eylem yaptı.

Kendilerini 'Kırmızı Şemsiye Seks İşçileri İnisiyatifi' olarak isimlendiren bir grup eşcinsel ve hayat kadını, ellerinde kırmızı şemsiyelerle Kızılay Yüksel Caddesi'nde toplandı.

Burada grup adına yapılan açıklamada, Türkiye'de faaliyet gösteren 56 genelevde kayıtlı olarak 3 bin seks işçisi kadının çalıştığı belirtilerek, Türkiye'de seks sektöründe çalışan kadınların sayısının ise toplam 15 bin olduğu iddia edildi.

Türkiye'de kayıt dışı rakamlarla seks işçilerin sayısının 100 bine ulaştığı öne sürülen açıklamada, Ankara, İstanbul ve İzmir'de 30 bine yakın kadının vesika alabilmek ve genelevde çalışabilmek için sıra beklediği iddia edildi.
Seks işçilerinin büyük çoğunluğunun her türlü sosyal güvenlik hakkından mahrum şekilde çalıştığı savunulan açıklamada, eziyet, işkence ve kötü muamele ile karşı karşıya olunduğu ifade edildi.

Seks işçiliğinin de bir iş, bir meslek olarak kabulünü ve belli standartlara kavuşturulması istenilen açıklamada, sağlıklı ve güvenli çalışabilecek mekanlar istendi. Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 21:23:03
Güncelleme :3 Mart 2009 Salı 21:34:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?