5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Şentepeli çocuklara diş sağlığı dersi

ŞENTEPELİ ÇOCUKLARA DİŞ SAĞLIĞI DERSİ

Yenimahalle Belediyesi ve Colgate işbirliğiyle düzenlenen kampanya ile Şentepe'deki 2 bin ilköğretim öğrencisi ağız ve diş sağlığı konusunda eğitim aldı.

Diş sağlığı konusunda büyük eksiklikler olduğu gözlenen Şentepe'deki ilköğretim öğrencilerine uzmanlar tarafından slayt gösterileri eşliğinde diş sağlığı ve bakımı konusunda bilgi verildi. Diş fırçası ile diş macunu hediye edilen çocuklara uzman diş hekimleri tarafından diş taraması yapıldı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın da katıldığı bilgilendirme toplantılarında çocuklara, doğru fırçalama teknikleri hakkında bilgi veren doktorlar, anne ve babalara da çocuklarına diş fırçalama alışkanlığı kazandırmaları konusunda uyarıda bulundu.

Çocuklara diş fırçası ve diş macunu hediye eden Yaşar, çocuklar ile sohbet ederek dişlerini fırçalamaları konusunda tavsiyede bulundu. Yaşar, "Ülkemizde diş sağlığına gereken önemin verilmediğinin farkındayız. Bu tür projeler ile çocuklarımıza küçük yaşta diş sağlığının önemini anlatmak istiyoruz. Diş fırçalama alışkanlığı küçük yaşta edinilen bir alışkanlıktır. Çocuklarımızın sağlığı bizim için çok önemli. Yeni nesiller sağlıklı olsun ki geleceğimiz sağlam olsun" dedi.

Kampanya çerçevesinde Yakacık Mahallesi'nde bulunan Dr. Ümit Yaşar Akyol, İsmet Kurtuluş ve Memlik İlköğretim Okulu öğrencilerine de diş sağlığı konusunda bilgilendirme toplantısı yapılarak çocuklara diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı.

ŞENTEPELİ ÇOCUKLARA DİŞ SAĞLIĞI DERSİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2011 Salı 10:12:01
Güncelleme :5 Nisan 2011 Salı 13:14:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?