4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Şereflikoçhisar şehidini uğurladı

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde vatani görevini yaparken yıldırım düşmesi sonucu şehit düşen 2 askerden Jandarma Komando Er Ramazan Doğan, memleketi Ankara'nın Şereflikoçhisar İlçesi'ne bağlı Devekovan Beldesi'nde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Oğlunun tabutuna sarılan anne Meryem Doğan, “Ramazanım, ‘Geleceğim’ diyordun, işte geldin, evindesin. Hadi kalk kuzum. diye gözyaşı döktü. Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı cenazeye, Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çörtel de katıldı.

Cenaze, sabah saatlerinde Şereflikoçhisar Devlet Hastanesi morgundan alınarak, askeri kortej eşliğinde beldedeki baba ocağına, ardından Devekovan Beldesi'ndeki Merkez Camii'ne getirildi. Burada kılınan öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra beldedeki şehitlikte torağa verildi. 4'ü kız 6 çocuğundan 4'üncüsü olan 20 yaşındaki Ramazan Doğan'ı şehit veren gözü yaşlı baba Erdal Doğan, cenaze töreninde ayakta durmakta güçlük çekti. Baba Doğan, “Yiğidim, nere gidiyorsun? Babanı bırakıp nere gidiyorsun? Beni de yanına al, beni de götür. Vatan sağolsun, millet sağolsun. Mekanın cennet olsun” diyerek kendisini teselliye gelen komutanlara sarılıp, gözyaşı döktü.

‘İŞTE GELDİN, HADİ KALK KUZUM’

Sakinleştirici iğne ile ayakta durmaya çalışan gözü yaşlı anne Meryem Doğan ise “Evime gelecem diyordun. İşte geldin evindesin. Hadi kalk kuzum. Annen kurban olsun sana. Yiğidim, beni de yanına al” diyerek gözyaşına boğuldu. Cenazede şehit askerin kardeşleri de cenazede ağıtlar yaktı.

Bu arada cenaze törende hazır bekletilen ambulansta sağlık ekipleri, cenazede fenalık geçiren şehit askerin annesi ile kardeşlerine müdahalede bulundu. Cenazede, beldede okuyan ilköğretim okulu öğrencileri de ellerine Türk bayrakları alıp, töreen katıldılar. Şehit asker Ramazan Doğan, beldede daha önce şehit olan bir askerin yanında toparğa verildi.

DHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 13:36:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aykut ataç IP: 193.255.39.xxx Tarih : 14.11.2007 14:30:59

Şehidimiz ramazan DOĞAN 'IN ailesine ve tüm ŞEREFLİKOÇHİSAR halkına baş sağlıgı diliyorum.