4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Sergiye büyük ilgi!

Bağlum Belediyesi tarafından açılan kurslara katılan yaklaşık bin kişiye sertifikaları verilirken, kursiyerlerin çalışmalarının yer aldığı sergi yoğun ilgi gördü.


Bağlum Belediyesi ile Keçiören Halk Eğitim Merkezi'nin 9 yıl önce hanımların el becerilerini geliştirmek için ortaklaşa açtıkları 'El Becerisi ve Meslek Edindirme Kursları'na büyük katılım oldu. 9 yılda kurslara katılan bin kişiye sertifikaları verilirken, bu yıl sonunda mezun olan yaklaşık 100 kursiyerin bir yıl boyunca el emeği göz nuru ile yaptıkları el işi ve dikiş-nakış çalışmalarının yer aldığı sergi yoğun ilgi gördü.

Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleşen serginin açılışını yapan Belediye Başkanı Murat Kutlu, "Belediye olarak eğitim ve öğretime büyük önem veriyoruz. Özellikle ev hanımları ve gençlere yönelik düzenlenen bu tür kurslara her geçen gün daha fazla kişi katılmaktadır. Bu kursları bitiren kursiyerlerimiz hem meslek sahibi oluyor hem de gelir elde etme imkanı buluyorlar" dedi.


Dikiş-nakış, tel kırma ve makine nakışı dallarında yapılan çalışmaları sergileyen kursiyerler ise, "Kurslara katılarak bir iş sahibi olduk. Hem el becerimiz gelişti hem de aile bütçemize katkı sağladık. Özellikle ev hanımları ve gençler için çok güzel bir kurs. Herkesin bu kurslara katılarak meslek sahibi olması güzel" şeklinde konuştu.


Daha sonra sergiyi gezen Başkan Kutlu, her bir üründe ayrı bir güzellik bulunduğunu ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 12:26:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?