5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Seri cinayetlerde "Avukat" krizi

Türkiye gündemini sarsan seri cinayetlerde avukat krizi yaşanıyor. Yasa gereği Ankara Barosu Ceza Muhakemeleri Kanunu (CMK) Kurulu tarafından atanan avukatların davadan çekileceğini açıklaması ortalığı karıştırdı. Ankara Barosu CMK Kurulu Üyesi Onur Tatar, avukatların çekilme yetkisinin olmadığını söyledi.
 
Tatar, İHA'ya yaptığı açıklamada, üst sınırı 5 yıl ve üzeri olan suçlar bakımından yasanın öngördüğü müdafilik sisteminde avukat ataması yapılmasının sanığın talebine bağlı olmadığını, mahkeme tarafından re'sen atama yapıldığını kaydetti. Avukatların zorunlu müdafilikten çekilmesi için haklı bir gerekçelerinin olması gerektiğini vurgulayan Tatar, "Mesela sanığın avukatı tehdit etmesi gibi. Sanığın seri katil olması, tecavüzcü olması müdafisinin olmaması hakkını vermez" diye konuştu.
 
Avukatların çekilmesi durumunda haklarında TCK'nın görevi kötüye kullanma suçundan dava açılacağını ve baro tarafından disiplin cezası çarptırılacağını belirten Tatar, CMK avukatının çekilebilmesinin ancak sanığın kendi avukatını tutması durumunda olabileceğini ifade etti.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2006 Perşembe 12:57:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİSAN IP: 85.101.116.xxx Tarih : 27.10.2006 16:03:23
ben ce bu cinayeti işleyenlerin bu saatten sonra ne kendilerine,ne de topluma faydası olur,yani islah olmazlar, referandum yapıp akibetlerini belirlemek lazım. ya da ömür boyu,yalnızlığa mahkum etmeli.