4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Seri katillere çifte dava açıldı

Türkiye'yi dehşete düşüren ve çeşitli illerde bir hafta için 7 kişiyi oldüren seri katiller Yiğit Bekçe ve Mehmet Karahasan hakkında, Gölbaşı'nda gerçekleştirdikleri olaylarla ilgili olarak 'iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis' istemiyle dava açıldı.
Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan davanın iddianamesinde, inşaatlarda çalıştıkları sırada tanıştıkları belirtilen Yiğit Bekçe ve Mehmet Karahasan'nın Bursa Gemlik Balık Pazarı semtinde Melih Süren'i yaraladıkları, Bursa Yalova girişinde Hüseyin Çalışkan'ı, Kocaeli D-100 karayolu üzerinde Özcan Pişmaniye işyerinde Fatih Kılıç'ı, Hendek Kargalahanbaba mevkinde Mehmet Çakır'ı ve Dursun Dere'yi, Mersin'in Erdemli ilçesi Tömük Kasabasında Özcan markette Özcan Köse'yi, Mersin'in Tarsus ilçesi Çukurbağ mevkinde TEM otoyolu üzerinde Bekir Ciritci'yi öldürdükleri belirtildi.
İddianamede, Bekçe ve Karahasan'ın Mersin'in Tarsus İlçesi'nde işlenen olayın ardından bu olayda yağma yoluyla elde geçirdikleri 33 NZ 802 plakalı araçla E-90 karayolunda Ankara Gölbaşı yönüne geldikleri, Gölbaşı İlçesi'ne yaklaştıkları Shell petrol istasyonundan kullandıkları araçlarına 20 YTL tutarında benzin aldıkları, bu durumun işyeri kamera kayıtlarına yansıdığı kaydedildi. Bekçe ve Karahasan'ın daha sonra buradan ayrılarak yakında ve yol üzerinde bulunan maktül Enver Ayçık ve Necati Yücel 'in gece vardiyasında bulundukları AYPEK petrol istasyonuna geldikleri belirtilen iddianamede, Bekçe ve Karahasan'ın birlikte maktüllere 8-10 el ateş ettikleri belirtildi.
İddianamede tanık olarak dinlenen Recep Aypek'in verdiği ifadede ise öldürülen Necati Yücel'in Bekçe ve Karahasan'a 'Yapmayın abi ne istiyorsanız vereyim" dediği bundan sonra daha fazla silah sesi duyduğunu belirttiği, sanıkların birbirlerine 'Sen kaç el sıktın' diye sorduklarını birinin 5 el diğerinin 7 el ateş ettiğini söyledikten sonra boş kovanları sayarak topladıklarını ve olay yerinden ayrıldıklarını anlattiği kaydedildi. İddinamede, Bekçe ve Karahasan'ın maktüllerin üzerinde bulunan yaklaşık 150-200 YTL kadar parayı aldıkları belirtildi. Esrar ve uyuşturucu kullandıkları belirlenen Bekçe ve Karahasan'ın olaydan hemen sonra aynı otomobil ile izlerini kaybettirmek için İstanbul yönüne doğru gittikleri belirtilen iddinamede, emniyet güçlerince yapılan takip sonucu Kızılcahamam ilçe sınırları içerisinde yakalandıkları, yağmaladıkları ve kaçtıkları aracı da aynı mıntıkada yaktıkları ifade edildi. İddianamede, Bekçe ve Karahasan hakkında kasten adam öldürme suçunu düzenleyen TCK'nın 82/1-h gereği ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, 'gece vakti birden fazla kişiyle silahlı yağma' suçunu düzenleyen TCK'nın 149/1 maddesi uyarınca ikişer kez 10'ar yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddinamede ayrıca sanıkların ruhsatsız silah bulundurmak ve uyuşturucu madde kullanmak suçlarından da ayrı ayrı cezalandırılmaları istendi.
İha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2007 Perşembe 13:19:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?