4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Seyyar satıcılara sıkı denetim

Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bölgede seyyar satış yapanlara göz açtırmıyor.

Zabıta ekipleri, Altındağ'ın çeşitli bölgelerinde yapılan denetimlerle vatandaşlara defolu, eski ve kalitesiz mal satışı yapmaya çalışan seyyar satıcılarla mücadeleye hız verdi. 2007 yılı içerisinde yapılan çalışmalar sonunda 2 bin 197 seyyar satıcı faaliyetten men edilirken, satmaya çalıştıkları malzemelere el konularak emanete alındı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürü Abdurrahman Karabudak, zabıta görevlilerinin günün 24 saati görev başında olduğunu belirterek, "Gerek düzenli denetimlerle gerekse ani baskınlarla seyyar satıcıların faaliyet göstermelerini engellemeye çalışıyoruz. Kayıt dışı ekonominin en önemli beslenme kaynağı olan seyyar satıcılık aynı zamanda tüketiciye kalitesiz ve dayanıksız ürünler satılması nedeniyle vatandaşları da rahatsız ediyor" dedi.

Karabudak, vatandaşların seyyar satıcılarla ilgili kaldırım ve yol işgali dahil her türlü sorunlarını 24 saat hizmet veren 310 35 25 - 26 ve 27 numaralı ALO ZABITA HATTI'na bildirebileceklerini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 15:34:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?