3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Sezen Aksu'nun tüm plakları satışta

Ünlü sanatçı Sezen Aksu'nun tüm plaklarından oluşan 23 plaklık koleksiyon, internet üzerinden açık arttırmayla satışa çıkarıldı.

Yaklaşık 10 yıldır Sezen Aksu plakları toplayan Mehmet Ali Çetinkaya, nadir bulunan koleksiyonunu internet üzerinden satışa sundu. Mehmet Ali Çetinkaya'nın koleksiyonunda Sezen Aksu'nun tüm ulusal plaklarının yanı sıra, birçok Avrupa basımı albüm ve Ep ile 45'likler de bulunuyor.

Koleksiyonun en değerli parçalarından birisi ise bulunması çok zor olan Sezen Aksu'nun 'Sezen Seley' adıyla çıkan ilk plağı. 1975 yılında Melodi Plak tarafından çıkarılan 'Sezen Seley-Haydi Şansım/Gel Bana' adlı albüm, ünlü sanatçının koleksiyonunu yapan koleksiyonerlerin arayıp da bulamadıkları albümlerden birisi. Mehmet Ali Çetinkaya'nın koleksiyonunda, ayrıca Türkiye'de hiç piyasaya sürülmeyen ve sadece Almanya'da basılan 'Firuze Aranjman' adlı albüm, Almanya ve İspanya'da piyasaya sürülen plaklar da bulunuyor.

Bazı plaklarda ise Sezen Aksu'nun bizzat kendisinin attığı imzalar yer alıyor. Mehmet Ali Çetinkaya, Sezen Aksu'nun çok büyük bir hayranı olduğunun altını çizerek, büyük emek harcayarak 10 yılda topladığı plak koleksiyonunu satışa çıkarmaktan dolayı üzgün olduğunu söyledi.

Çetinkaya, açık arttırmayla satışa çıkardığı albümün yine Sezen Aksu hayranı birisine gitmesini temenni ettiğini kaydetti. İnternetteki açık arttırma sitesi www.gittigidiyor.com'da 19 Mayıs tarihinde 1 TL'de başlayan açık arttırma 2 günde 640 TL'ye yükselmiş durumda. Büyük ilginin gösterildiği açık arttırma 29 Mayıs günü sona erecek.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 14:57:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?