3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Sezer: 'Bugün bayram günü'

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, oyunu Ankara'da kullandı.
Zeki Sezer, eşi Ülkenur ve kızı Selcan Sezer ile birlikte geldiği Türkkonut İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı. Sezer, bir süre sırada bekledi.

Oyunu kullandıktan sonra açıklamalarda bulunan Zeki Sezer, "Demokrasiler, siyasetle yönetilen sistemlerdir. Seçim günü bir bayram günüdür, demokrasi şenliği günüdür. Uzun, yoğun ve tartışmalı bir kampanya sürecini geride bıraktık. Şimdi demokrasinin meyvesi sandıklarda olgunlaşmış olacak. Ben, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Umarım bu seçimler demokrasiyi daha iyi işletir bir noktaya getirir" dedi.

Seçimlere BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcoğlu'nun vefatı nedeniyle buruk bir havada girilmesinin hatırlatılması üzerine Sezer, "Milletimiz zaman zaman çok derin acılar yaşadı. Bu acıları da yüreğine gömüp geleceğe bakmak gerekli olduğu noktadadır. Sayın Yazıcıoğlu ve İHA'nın değerli muhabiri İsmai Güneş ile diğer 4 partilinin kaybı bu seçim kampanyası aşamasında çok üzücüdür. Onlara Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum. Ama kampanya genellikle tartışmalı geçti. Tabanda olağanüstü demokrasiye uyum vardı. Bu son derece sevindirici. Türkiye'yi dolaşırken gördüm ki, artık bütün partiler birbirine tahammülü öğrenmiş. Bu son derece önemli. Bu aslında birliğimizin pekişmesi yönünde önemli bir ilk adım olacaktır" diye konuştu.

Sezer, seçimlerden DSP'nin beklentisinin sorulması üzerine ise, "En iyi şeyleri bekliyoruz" cevabını verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2009 Pazar 12:55:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?