3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Sezer'den 'Çanakkale Zaferi' mesajı

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, "Yıllar önce tüm dünyaya 'Çanakkale geçilmez' diyen ulusumuz, bugün de ülkemizi güçsüz bırakmak isteyenlere ve bunların hiçbir karanlık girişimine geçit vermeyecektir" dedi.

DSP Genel Başkanı Sezer 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Sezer, Türk ulusunun tarih boyunca bağımsız ve özgür yaşamış bir ulus olduğunu belirterek, "Bu ulus bağımsızlığı ve özgürlüğü için gerektiğinde kanını dökmekte, canını vermekte hiçbir zaman tereddüt etmemiştir. Tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi, vatanımızın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda ulusumuzun neleri başarabileceğinin şanlı bir kanıtı olmuştur" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, başta Büyük Atatürk olmak üzere kendisini ulusuna ve ülkesine adamış, kahraman atalarının büyük bir mirası olduğunu ifade eden Sezer, günümüzde ülke bütünlüğüne yönelik tehdit ve tehlikelerin büyük boyutlara ulaştığı, ulusun güvenli geleceğinin önündeki endişe verici gelişmelerin giderek arttığının görüldüğünü söyledi.

Sezer sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün ülkemizi yönetenlerin, bu tehdit ve tehlikeler karşısında herhangi bir direnç gösteremedikleri ve dahası bir teslimiyet içinde hareket ettikleri gözlemlenmektedir. Buna karşın herkes bilmelidir ki, yıllar önce tüm dünyaya 'Çanakkale geçilmez' diyen ulusumuz, bugün de ülkemizi güçsüz bırakmak isteyenlere ve bunların hiçbir karanlık girişimine geçit vermeyecektir. Bu anlamlı günde Büyük Önder Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, ülkemiz ve ulusumuz için canını veren aziz şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 15:12:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?