4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Sezer'in basın danışmanı trafik kurbanı

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer'in Basın Danışmanı İsmail Aşçıoğlu, geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Aşçıoğlu'na çarpıp kaçan otomobil polis ekipleri tarafından park edilmiş halde bulunurken, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, kazayı kendisinin görmediğini, ancak çarpıp kaçan aracın çok süratli olduğunu öğrendiklerini belirtti. 

Edinilen bilgiye göre DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in Basın Danışmanı İsmail Aşçıoğlu (54), Kanal Türk Televizyonu'nda yayınlanan 'Konuş Bakalım' programına katılan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ile birlikte akşam saatlerinde Kanal Türk Televizyonu'nun Ankara Bürosu'na geldi. Programın sona ermesinin ardından Zeki Sezer ile birlikte binadan ayrılan İsmail Aşçıoğlu televizyonun bulunduğu Cinnah Caddesi'nde yolun karşısına geçmek istediği sırada, sürücüsü henüz belirlenemeyen 06 ZE 329 plakalı otomobil kendisine çarptı. Kaza sonrası otomobil hızla olay yerinden uzaklaşırken, kanlar içinde yere yığılan Aşçıoğlu, olay yerinde hayatını kaybetti. Polis ekipleri kazanını meydana geldiği caddeyi trafiğe kapatılırken, kazanın meydana geldiği dakikalarda televizyon binası önünde bulunan Zeki Sezer, olay yerine geldikten sonra tekrar televizyon binasına girdi. İsmail Aşçıoğlu'nun cesedi olay yerine gelen ambulansla götürülürken, polis ekipleri Aşçıoğlu'na çarpıp kaçan 06 ZE 329 plakalı BMW marka otomobili Piyade Sokak'ta terk edilmiş olarak buldu. 

Görgü tanıkları, İsmail Aşçıoğlu'na çarparak ölümüne sebep veren otomobilin, çok süratli olduğunu ve çarptıktan sonra hızla olay yerinden kaçtığını belirtti. Kanal Türk Ankara Bürosu'ndan ayrılırken açıklama yapan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, kazanın meydana geldiği dakikalarda Kanal Türk Ankara Bürosu'nun önünde bulunan aracının içinde bulunduğunu belirtti. İsmail Aşçıoğlu'nu kaybettikleri için çok üzgün olduğunu belirten Sezer, "Kazayı ben görmedim ama çok hızlı giden bir arabanın çarptığını öğrendik. Son zamanlarda çok açı haberler verdik. Acı haberlerin bir tanesi de bu oldu" dedi. İsmail Aşçıoğlu'nun, dünyanın en müthiş, en dürüst, en çalışkan ve en karakterli insanlardan birisi olduğunu belirten Sezer, "Ben arabama binerken, kendiside yolun karşısında bulunan arabasının yanına geçiyordu. Daha biz arabamızı hareket ettirmeden kaza meydana geldi. Televizyondaki arkadaşlar bizi uyardılar. Kaza yerine gittim ve İsmail Aşçıoğlu'nu yerde gördüm. Hepimizin başı sağ olsun. Biz değerli bir dostumuzu yitirdik" dedi. 

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer yaptığı açıklamanın ardından arabasına binerek televizyon binasından ayrıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, İsmail Aşçıoğlu'nun ölümüne sebebiyet veren otomobil sürücüsünün aranmasına başlandı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2007 Cuma 09:51:38
Güncelleme :6 Nisan 2007 Cuma 10:07:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
K. Mükremin BARUT IP: 85.99.76.xxx Tarih : 7.04.2007 13:01:54
SELAM OLSUN ANKARA'NIN MELİH GÖKÇEK'SİZ GELECEĞİNE. SELAM OLSUN ANKARA'NIN AYDINLIK GELECEĞİNE. KENTİ BİR OTOBAN GÜZERGAHINA DÖNÜŞTÜRDÜ. KENT İÇİNDE YAYALAR İÇİN YAŞAM VE YÜRÜME HAKKI ORTADAN KALKTI. GÖKÇEK; EMEKLİLER, YAŞLILAR EVDE OTURSUN, HAMİLE KADINLAR YÜRÜŞE ÇIKMASIN, ÇOCUKLAR EVDEN OKULA, OKULDAN EVE SERVİS DIŞINDA ALANLARDA GÖRÜNMESİN DİYOR. BİR ELİNDE CEP TELEFONU VIDI, VIDI KONUŞAN SÜRÜCÜLERİYLE,SAATTE SEKSEN DOKSAN VIZIR, VIZIR ARAÇLARIYLA, "SEVİMLİ Mİ SEVİMLİ, ŞİRİN Mİ ŞİRİN" BİR KENT. İŞTE BAŞKANIN ŞEHİR DENİLDİĞİNDE AKLINA GELEN BU.07.NİSAN.2007 ANKARA. NOT: KENT HABER OKUYUCULARINDAN ÖZÜR DİLİYORUM. ANKARA'DA OCAKLAR SÖNÜYOR, YÜREKLER YANIYOR. KENT HEBA OLMANIN EŞİĞİNDE. GÖKÇEK O KOLTUKTA OTURDUĞU SÜRECE FELAKET FİLİMLERİNDE GÖRDÜĞÜMÜZ BİR GELECEK BİZİ BEKLİYOR. HER KENT İÇİ KAZADAN SONRA BUNLARI YAZMAK ZORUNDA KALDIĞIM İÇİN, SİZLERDEN ÖZÜR DİLİYORUM.