3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Sezer'in yanına oturmadı!

DSP Olağanüstü Kurultayı, Büyük Anadolu Oteli'nde başladı.

DSP, Zeki Sezer'in istifasının ardından yeni genel başkanını seçmek üzere olağanüstü kurultayını gerçekleştiriyor.

Büyük Anadolu Oteli'nde yapılan kurultayda Zeki Sezer, Masum Türker, Tayfu İçli, Alemdar Yalçın, Serdar Savaş ve Sait Kekeç genel başkanlık için yarışacak.

Kurultay, Bülent Ecevit'in "Bir Şeyler Olacak" şiirinin okunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı.

Kurultay salonunda Zeki Sezer'in yanında kendisine yer ayrılan Rahşan Ecevit'in başka bir yere oturması dikkat çekerken, daha sonra salona gelen Masum Türker, Zeki Sezer ile el ele basına görüntü verdi. Gazetecilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Rahşan Ecevit, "İnşallah Ecevit'e layık bir kongre olur" dedi.

Rahşan Ecevit, kimin kazanmasını istediğinin sorulması üzerine ise, bu konuda daha önce açıklama yaptığını söyledi.

DSP'de Genel Başkan Zeki Sezer'in istifasının ardından olağanüstü kurultay kararı alınmış, Parti Meclisi üyeleri Masum Türker, Serdar Savaş ve Sait Kekeç, Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alemdar Yalçın ile son olarak da eski Genel Başkan Zeki Sezer dün yeniden aday olacağını açıklamıştı.

Bu arada, salonun küçük olması nedeniyle kurultaya delegeler dışında partililerin izleyici olarak alınmasına izin vermeyen parti yönetimi, salona sadece il başkanları, partili milletvekilleri ile basın mensuplarının girmesine izin veriyor.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 12:09:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?