3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Sezon açılışı kabusa döndü

Ankaragücü'nün 2009-2010 sezonu açılışı olaylara sahne oldu.

Turkcell Süper Ligi'nin köklü kulüplerinden olan ve 100. yılını kutlayan Ankaragücü'nde sezon açılışı kabusa döndü. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün de izlediği sezon açılışı olaylarla başladı.

Futbolcuların tek tek tanıtımıyla başlayan sezon açılışında, Ankaraspor ile ön protokol yapan kaleci Serkan Kırıntılı'ya taraftarlar büyük tepki gösterdi. Bunun üzerine kapalı tribüne giden teknik direktör Hikmet Karaman, taraftarlarla konuşarak kaleci Serkan'a sahip çıkmalarını istedi. Daha sonra Hikmet
Karaman, tüm takımı tribünlere götürmek istedi.

Taraftarların Serkan'a tepkisinin devam etmesi üzerine milli kaleci tribünlere gitmek istemedi. Israrlara rağmen tribünlere gitmeyen Serkan Kırıntılı, açılışı terketti. Bunun üzerine tribünleri sakinleştirmek isteyen kaptan Ceyhun Eriş de taraftarların hışmına uğradı. TSYD Kupası'nda oynanan Gençlerbirliği maçında pazubandını yere attığı için eleştirilen Ceyhun ile taraftarlar arasında tartışma yaşandı. Bazı taraftarların Ceyhun'a vurmak istediği görüldü.

Yaşanan olaylar üzerine morali bozulan futbolcular ve teknik kafile açılıştan hep birlikte ayrıldı. Takımın stattan ayrılmasının ardından olaylar sona ermedi. Bu kez de kapalı tribünde bulunan taraftarlar, bulundukları yerin bir bölümünü VIP tribün yapmak istediği iddia edilen başkanvekili Musa Demir aleyhine tezahüratta bulundu. Bu esnada kapalı tribünün her iki tarafında bulunan taraftarlar birbirinin üzerine yürüdü.

 Bu esnada şeref tribününde bazı camların kırıldığı görüldü. Olaylar son anda büyümeden önlendi. Yaşanan bu olaylardan sonra Bakan Vecdi Gönül, açılıştan ayrıldı. Olayları çıkartan taraftarların stattan ayrılmasının ardından seğmenlerin gösterisi beğeni topladı. Bu esnada gelen başka bir haber tüm yönetimin moralini bozdu. Protokol tribünü önünde taraftarla tartışan futbol şubes sorumlusu Hikmet Hancıoğlu'nun taraftarlar tarafından yumruklandığı öğrenildi. Hikmet Hancıoğlu'nun burnunun kanadığı görüldü.

Olaylar bittikten sonra ise açılış tüm hızıyla sona erdi. Ankaragücü taraftarlarının az ilgi gösterdiği açılışta sunuculuğı manken Nilay Dorsa yaptı. Taraftarların isteği üzerine giden başkan Cengiz Topel Yıldırım, tribünlere üçlü çektirdi. Gece Yıldız Tilbe'nin konseriyle devam etti.

Yıldız Tilbe'nin konseri sırasında yapılan meşale şov büyük beğeni topladı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 09:47:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?