4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Sıcak hava onları da bunalttı

Ankara’da hava sıcaklığı 35 dereceye kadar çıktı. Atatürk Orman Çiftliği’nde hayvanlar özel havuzlarda serinletilmeye çalışıldı.

Hava sıcaklığı 35 dereceye kadar çıkınca Atatürk Orman Çiftliği’nde hayvanlar özel havuzlarda serinletilmeye çalışıldı. Gün boyu havuzda serinleyen Memiş isimli su aygırı, kendisine gösterilen ilgiden rahatsız değil.

Memiş’in bakıcısı Hanifi Silsüpür, 20 yıldır hayvanat bahçesinde görev yapıyor. Memiş isimli su aygırının tüm ihtiyaçlarını karşılayan Silsüpür, ses tonu ve hareketleriyle havuzu hareketlendiriyor. Silsüpür’ün hareketleriyle bir anda havuzda dönmeye başlayan Memiş, kendisini izlemeye gelenleri adeta büyülüyor.
Hayvanat bahçesinin en sempatik çalışanlarından Murat Başoğlu ise, ayı bakıcılığı yaptığını belirterek, ayrıca kurtlar ve yaban domuzlarıyla ilgilendiğini ifade ediyor.

Rüyasında gördüğü ayılar ile memleketi Sinop Boyabat'tan Ankara'ya geldiği anlatan Başoğlu, memleketinin ormanlık alanlarında da küçükken ayıyla karşılaştığını ve o gün bu gündür bu mesleği sürdürdüğünü kaydediyor. Başoğlu, her zaman ayılarla iç içe olduğunu ifade ederek, ayıların yaz aylarında sıcaktan bunaldığını bu nedenle agresif olduklarını söylüyor. Başoğlu, bu aylarda ayılara özel olarak günlük 150 kilo et, bal ve süt karışımı verdiğini dile getirdi.

Diğer taraftan sıcaktan bunalan vatandaşlar da ağaç göllerinde kalmayı tercih ederken, Başkentli çocuklar ise park ve bahçelerde bulunan havuzlara giriyor.

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2012 Perşembe 13:11:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?