5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Şiir okuyan bakan

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, Atatürk'ün 125. Doğum Yılı sebebiyle düzenlenen etkinlikte okuduğu şiir büyük beğeni topladı. 

Bakan Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü'nün Atatürk'ün 125. Doğum Yılı dolayısıyla 'Geçmişten Günümüze' adlı düzenlediği şiir dinletisine katıldı. Çelik, burada yaptığı konuşmada Atatürk'ün doğumunun 125. yıldönümü sebebiyle bakanlığın değişik illerden Çanakkale'ye düzenlediği gezilere değindi. Bakan Çelik, 3 yıldan beri yaklaşık 10 bin öğrencinin Çanakkale'ye gittiğini belirterek, "Buraya giden öğrenciler yurtlarda değil otellerde kaldı. Öğrencilerin Çanakkale ruhunu hissetmeleri için gerekli tedbirler de alınmaktadır. Bundan sonra da bu geziler devam edecektir" diye konuştu. 

Çelik, bu gezilerin tarih, turizm ve kaynaşma açısından da çok faydalar sağladığını söyledi. Bakan Çelik, kendisinin de bir öğretmen ve gecenin de bir şiir akşamı olması münasebetiyle bir şiir okumak istedi. Rıza Tevfik Bölükbaşı'nın yazdığı 'Uçun Kuşlar' adlı şiirini seçen Çelik, şiiri okumadan önce, "Bu şiiri Büyük Önder Ulu Atatürk ve onun mesai arkadaşlarının bize bıraktığı ülkeyi tarif eden bir şiir olması sebebiyle tercih ettim. Buraya gelirken gönlümden geçen bir şiiri okumak istedim. Ama bunun hikayesini anlatmazsam şiir çok iyi anlaşılmaz. Şiirin sahibi filozof Rıza Tevfik, Ürdün'de sürgün yıllarında bu şiiri yazmış. İstanbul'da Belgrat ormanlarının güzelliği içerisinde büyümüş olan Rıza Tevfik, çölde insan beynini kavuran sıcaklık altında yeşilin olmadığı bir diyarda Türkiye'nin güzelliklerine duyduğu hasreti anlattığı bir şiirdir bu" şeklinde şiirin hikayesini anlattı.
aa
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 10:08:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?