5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Sinan Aygün'e PKK tehdidi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, terör örgütü PKK tarafından ciddi şekilde tehdit edildiğini bildirdi.

ATO Başkanı Aygün, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) üyeleri ile bir araya gelerek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Aygün, cumhurbaşkanlığı seçimleri arifesinde piyasalarda bir kriz beklentisi oluştuğunu belirterek, vatandaşların yavaş yavaş dövize yönelmeye başladığını ve döviz mevduat hesaplarında da artış görüldüğünü anlattı. Aygün, "Biz 2007 yılında siyasi çalkantı ile beraber bir kriz beklentisi içerisine girmiş vaziyetteyiz" dedi.

Rakamların, bir krize işaret ettiğini belirten Aygün, bu krizin, 2000 krizinden tek farkının parası olanların tedbir alıyor olması olduğunu söyledi.

Bir soru üzerine vergi iadesinin kaldırılmasını eleştiren Aygün, "Vergi iadesini kaldırdılar, çok acıdır. Esnaf şu anda bayram ediyor... Şimdi adamlar fiş kesmeyecekler" dedi.

Bir gazetecinin, "Cumhurbaşkanı adayınız kim?" sorusuna karşılık da "Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı adayım değildir" şeklinde yanıt veren Aygün, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasının ülkede ciddi sıkıntılara yol açacağını ifade etti.

Aygün, TBMM Başkanı Bülent Arınç gibi birinin cumhurbaşkanı olmasının ise çok daha büyük bir tepki çekeceğini bildirdi.

"PKK'dan ciddi tehdit aldım"

Gazetecilerin neden çok sayıda özel ve resmi korumayla gezdiğini, bir tehdit alıp almadığını sormaları üzerine de Aygün, ciddi tehditler aldığını söyledi.

3 yıl önce evinin ardından arabası ve iş yerinin kurşunlandığını hatırlatan Aygün, bir bir buçuk ay evvel de terör örgütü PKK tarafından ciddi şekilde tehdit edildiğini bildirdi.

Hem emniyetten hem milli istihbarat teşkilatından kendisine bu konuda uyarı geldiğini, dikkatli olması gerektiğinin bildirildiğini anlatan Aygün, bunun üzerine, hem evinde, hem de iş yerinde koruma sayısını arttırdığını korumaları arasında resmi görevlilerde bulunduğunu bildirdi.

Emniyetten zırhlı araçla gezmesini istediklerini de anlatan Aygün, şu anda bir zırhlı araç aradığını söyledi.


aa
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2006 Cumartesi 10:38:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?