5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Sincan Belediyesi'inden örnek tavır

Başkent'in gecekondusuz ilçelerinin başında gelen Sincan'da, Sincan Belediyesi de bu konuda nasıl bir duyarlılık sergilediğini gösterdi. Kaçak ve ruhsatsız yapılara göz açtırmayan Sincan Belediyesi, kendi işçisinin oturduğu binaya yaptırdığı ek bölmeyi yıktı. 

Sincan Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, Fatih Mahallesi'ndeki bir binanın sakinleri, belediyeye, apartmana ek yer yaptığı gerekçesiyle komşularını şikayet etti. Şikayeti değerlendiren İmar İşleri Müdürlüğü görevlileri bir sürprizle karşılaştı. Zira, şikayete söz konusu olan yeri yapan kişi, belediyede görevlisi çıktı. Buna rağmen gerekli işlemleri yerine getiren belediye görevlileri, ruhsatsız olarak yapılan ek yeri encümen kararının da alınmasıyla birlikte yıktı. Öte yandan, bin 623 YTL de para cezası kesildi. 

'Sincan'da kaçak yapıya taviz yok' sloganıyla, ilçede bu tür istismarlara göz yummadıklarını belirten Sincan Belediye Başkanı Hasan Altın, "Sincan yıllardır gecekondu problemi olmayan bir metropol ilçe ve bu özelliğini kaybetmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Belediye personelimiz de olsa, bu tür şeylere göz yumamayız" dedi. 

İmar İşleri Müdürlüğü görevlilerinin hafta sonu da olmak üzere denetimlerde bulunduğunu hatırlatan Başkan Altın, nüfusu 500 bini bulan ilçede, vatandaşların bu tür konularda belediye görevlilerine bilgi vermesinin çok önemli olduğunu söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2006 Perşembe 11:58:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?